Wellington-bélszín

Karácsonyi Wellington-bélszín

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: közepes

A Wellington bélszín egy igazi kulináris remekmű, amely a brit konyha egyik ikonikus fogása. Ez a gazdag és elegáns étel tökéletes választás lehet ünnepi alkalmakra, mivel a bélszín, a gombás pástétom és a ropogós leveles tészta kombinációja mindenkit lenyűgöz.

Wellington-bélszín

Wellington-bélszín

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: britNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • 800 gramm bélszín

  • 2 evőkanál olaj

  • 250 gramm gomba

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 fej hagyma

  • 2 evőkanál mustár

  • 500 gramm leveles tészta

  • 1 darab tojás

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A bélszínt sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben, az olívaolajon minden oldalát gyorsan megsütjük. Vegyük ki, és hagyjuk kihűlni, majd kenjük be mustárral.
  • A gombát, fokhagymát és hagymát pirítsuk meg, amíg a gomba leve el nem párolog. Hagyjuk kihűlni. Egy sütőpapírra terítsük ki a leveles tésztát, kenjük rá a gombás keveréket, helyezzük rá a bélszínt, majd óvatosan tekerjük be a tésztába. Kenjük le a tetejét felvert tojással.
  • Előmelegített sütőben, 200°C-on süssük 25-30 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós nem lesz.
  • Tálalhatjuk vörösboros mártással és friss zöldségekkel, például sült burgonyával vagy párolt zöldségspárgával. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com