Vörösboros marhaszelet

Klasszikus vörösboros marhaszelet

Elkészítési idő: 2 óra 20 perc Nehézség: közepes

A vörösboros marhaszelet egy igazán ízletes és laktató fogás, amely a hosszú, lassú főzés során válik igazán omlóssá. Ez a klasszikus étel tökéletes választás egy hétvégi családi ebédhez vagy egy ünnepi alkalomra.

Vörösboros marhaszelet

Vörösboros marhaszelet

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

2

óra 
Összesen

2

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 800 gramm marhaszelet (pl.: lapocka vagy szegy)

  • 2 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 300 ml száraz vörösbor

  • 200 ml marhaalaplé vagy víz

  • 2 evőkanál paradicsompüré

  • 1 teáskanál majoranna

  • 2 darab babérlevél

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

  • A marhaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és a húst mindkét oldalán süssük meg röviden, amíg aranybarna nem lesz. Ezután vegyük ki, és tegyük félre.
  • Ugyanabban a serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz. Adjuk hozzá a paradicsompürét, majoránnát és babérlevelet, és pirítsuk még néhány percig.
  • Öntsük hozzá a vörösbort, és főzzük, amíg a bor mennyisége felére nem csökken. Ezután adjuk hozzá az alaplevet vagy vizet.
  • Tegyük vissza a húst a serpenyőbe, fedjük le, és lassú tűzön főzzük körülbelül 1,5-2 órán át, amíg a hús megpuhul és az ízek összeérnek.
  • Amikor a hús megpuhult, vegyük ki a serpenyőből, és ha szükséges, sűrítsük be a mártást.
  • Tálaljuk főtt burgonyával vagy friss kenyérrel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com