Virslis tekercs

Virslis tekercs kelt tésztából

Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: könnyű

A virslis tekercs szuper gyors étel, amit gyorsan összedobható ha épp vendégeket várunk, vagy csak egy kis nasira vágynánk. Ha kevés időnk van, lehet leveles tésztából is készíteni.

Virslis tekercs kelt tésztából

Virslis tekercs kelt tésztából

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

8

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

15

perc
Pihentetési idő

30

perc
Összesen

55

perc

Hozzávalók

  • 3 dl tej

  • 500 gramm liszt

  • 1 kávéskanál cukor

  • 2,5 dkg élesztő

  • 8 darab virsli

  • 1 teáskanál

  • 1 darab tojássárgája

  • 1 evőkanál szezámmag

  • 2 evőkanál tejföl

  • 1 dl olaj

Elkészítés

  • Egy tálba beleöntjük a langyos tejet, beleszórjuk a cukrot, egy kevés lisztet és belemorzsoljuk az élesztőt, majd megvárjuk, hogy felfusson.
  • A liszthez adjuk a sót és az élesztős masszát, majd dagasztjuk, miközben hozzáadjuk az olajat. Letakarva 30 percig kelesztjük.
  • Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk téglalap alakúra majd 2 cm-s csíkokra vágjuk fel.
  • A virsliket felvágjuk, és minden tésztacsíkra rakunk egy virsli darabot, feltekerjük és megkenjük tojássárgájával vagy tejföllel. A tetejüket meg szórhatjuk szezámmaggal.
  • Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com