A virslis tarhonya egy igazi klasszikus, amely nagyszerű választás egy gyors és ízletes vacsorához. A virsli és a tarhonya remek párost alkotnak, és biztosan mindenkinek ízleni fog.
Virslis tarhonya
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
40
percÖsszesen
55
percHozzávalók
250 gramm tarhonya
4 darab virsli vagy kolbász
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál pirospaprika
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
500 ml húsleves vagy víz
Elkészítés
- Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsuk aranyszínűre.
- Adjuk hozzá a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát, majd keverjük össze a pirospaprikával. Pirítsuk együtt pár másodpercig, óvatosan kevergetve.
- Adjuk hozzá a tarhonyát, és pirítsuk őket aranyszínűre. Győződjünk meg róla, hogy minden szem tarhonya át főtt a paprikás hagymán.
- Öntsük hozzá a húslevest vagy vizet. Sózzuk ízlés szerint, és főzzük a tarhonyát a folyadékban, fedő alatt, közepes lángon, amíg megpuhulnak, és a folyadék felszívódik. Időnként keverjük át, hogy ne ragadjon le.
- Amikor a tarhonya már majdnem puha, vágjuk bele a virsliket vagy kolbászokat a tarhonyába. Főzzük további 10-15 percig, amíg a virslik felmelegszenek és a tarhonya teljesen megpuhul.
- Tálaljuk melegen, és szórjuk meg friss petrezselyemmel a tetejét. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com