Virslis papucs

Puha virslis papucs

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: könnyű

A virslis papucs egy ízletes, könnyen elkészíthető aprósütemény ami szuper választás reggelire, uzsonnára vagy akár vendégváró falatkáknak is.

Virslis papucs

Virslis papucs

4 2 szavazat
Fogás: péksüteményKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

25

perc
Pihentetési idő

30

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm liszt

  • 2 teáskanál sütőpor

  • 1 teáskanál

  • 250 ml tej

  • 2 evőkanál olaj

  • 4-6 darab virsli

  • mustár és ketchup a tálaláshoz

Elkészítés

  • Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és sót. Adjuk hozzá a tejet és az olajat, majd gyúrjuk össze, amíg sima tésztát nem kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés lisztet vagy tejet a megfelelő állag eléréséhez. Pihentessük a tésztát kb. 15 percig.
  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
  • A pihentetett tésztát nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságúra. Használjunk pogácsa szúrót vagy poharat a tészta kör alakú kiszúrásához.
  • Helyezzünk egy virslit a kiszúrt tészta közepére, majd óvatosan hajtsuk be a tészta két oldalát úgy, hogy a virsli középen maradjon.
  • Helyezzük a virslis papucsokat a előkészített tepsire, majd süssük őket a előmelegített sütőben 20-25 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül.
  • Tálaláskor kínáljuk mustárral, ketchuppal, friss zöldsalátával vagy savanyúsággal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com