A virslis papucs egy ízletes, könnyen elkészíthető aprósütemény ami szuper választás reggelire, uzsonnára vagy akár vendégváró falatkáknak is.
Virslis papucs
Fogás: péksüteményKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
25
percPihentetési idő
30
percÖsszesen
1
óra10
percHozzávalók
500 gramm liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
250 ml tej
2 evőkanál olaj
4-6 darab virsli
mustár és ketchup a tálaláshoz
Elkészítés
- Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és sót. Adjuk hozzá a tejet és az olajat, majd gyúrjuk össze, amíg sima tésztát nem kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés lisztet vagy tejet a megfelelő állag eléréséhez. Pihentessük a tésztát kb. 15 percig.
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
- A pihentetett tésztát nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságúra. Használjunk pogácsa szúrót vagy poharat a tészta kör alakú kiszúrásához.
- Helyezzünk egy virslit a kiszúrt tészta közepére, majd óvatosan hajtsuk be a tészta két oldalát úgy, hogy a virsli középen maradjon.
- Helyezzük a virslis papucsokat a előkészített tepsire, majd süssük őket a előmelegített sütőben 20-25 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül.
- Tálaláskor kínáljuk mustárral, ketchuppal, friss zöldsalátával vagy savanyúsággal. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com