Virslis kifli

Virslis kifli leveles tésztából

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A virslis kifli leveles tésztából egy könnyen elkészíthető, finom és laktató fogás, amely ideális választás lehet reggelire, uzsonnára vagy akár egy gyors vacsorára is. A leveles tészta ropogós, a virsli pedig füstös ízű így garantáltan ínycsiklandó falatokat kapsz. 

Virslis kifli leveles tésztából

Virslis kifli leveles tésztából

5 1 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

8

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta

  • 8 darab virsli

  • 1 evőkanál mustár

  • 1 darab tojás a tészta kenéséhez

  • szezámmag vagy mák a tészta tetejére (opcionális)

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
  • A leveles tésztát bontsuk ki, és vágjuk fel a kockákra osztott részeit.
  • Kenjünk mustárt a leveles tészta kockák egyik felére.
  • Helyezzünk egy virslit a mustárral megkent tészta egyik végére, majd tekerd be a tésztát a virsli köré. Ismételjük meg a folyamatot a többi tészta kockával és virslivel.
  • Helyezzük a virslis tekercseket a sütőpapírral bélelt tepsire.
  • Üssünk fel egy tojást egy kis tálba, és verjük fel. Kenjünk egy kevés tojást a virslis tekercsek tetejére. Szórhatunk rá szezámmagot vagy mákot a díszítéshez.
  • Tegyük a tepsit a előmelegített sütőbe, és süssük kb. 20-25 percig, vagy amíg a leveles tészta aranybarnára pirul.
  • Miután megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kissé hűlni. Tálaljuk ízlés szerinti körettel vagy önmagában. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com