A virslis csónak egy nagyon könnyen elkészíthető ízletes péksütemény, amelyet minden korosztály biztosan szeretni fog! Reggelire vagy uzsonnára is remek választás!
Virslis csónak
Fogás: péksüteményKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
10
adagElőkészítés
25
percElkészítés
30
percÖsszesen
55
percHozzávalók
4 darab virsli
4 szelet bacon
4 darab nagyobb méretű kifli
1 fej hagyma
1 darab paprika
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
reszelt sajt a tetejére
Elkészítés
- Először készítsük elő a “csónakokat” a virslikből. Vágjunk a virslik oldalába hosszában egy bemélyedést, majd a két végénél hosszában vágj egy-egy bevágást. Így a virslik kívül ropogósra sülnek, belül pedig melegek és puhák maradnak.
- Tekerjünk egy szelet bacont vagy császárszalonnát mindegyik virsli köré úgy, hogy a csónak forma megmaradjon. Rögzítsuk fogpiszkálóval vagy hústűvel.
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és paprikát, majd pirítsuk őket aranyszínűre. Adjuk hozzá zúzott fokhagymát, és pirítsuk együtt pár másodpercig.
- Szórjuk meg a zöldségeket fűszerpaprikával, sóval és fekete borssal. Keverjük át alaposan, majd vegyük le a tűzről.
- Helyezzük a virslis csónakokat egy sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsire, majd kanalazzuk rájuk a pirított zöldségeket.
- Kenjük meg a kifliket kevés olajjal, majd helyezzük a csónakok mellé a tepsin.
- Süssük előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, amíg a bacon ropogósra sül, és a kiflik aranybarnák lesznek.
- Tálaljuk melegen, és szórjuk meg reszelt sajttal a tetejüket. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com