Virslis csónak

Házi virslis csónak

Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: közepes

A virslis csónak egy nagyon könnyen elkészíthető ízletes péksütemény, amelyet minden korosztály biztosan szeretni fog! Reggelire vagy uzsonnára is remek választás!

Virslis csónak

Virslis csónak

5 1 szavazat
Fogás: péksüteményKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

10

adag
Előkészítés

25

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

55

perc

Hozzávalók

  • 4 darab virsli

  • 4 szelet bacon

  • 4 darab nagyobb méretű kifli

  • 1 fej hagyma

  • 1 darab paprika

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál olaj

  • 1 teáskanál fűszerpaprika

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • reszelt sajt a tetejére

Elkészítés

  • Először készítsük elő a “csónakokat” a virslikből. Vágjunk a virslik oldalába hosszában egy bemélyedést, majd a két végénél hosszában vágj egy-egy bevágást. Így a virslik kívül ropogósra sülnek, belül pedig melegek és puhák maradnak.
  • Tekerjünk egy szelet bacont vagy császárszalonnát mindegyik virsli köré úgy, hogy a csónak forma megmaradjon. Rögzítsuk fogpiszkálóval vagy hústűvel.
  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  • Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és paprikát, majd pirítsuk őket aranyszínűre. Adjuk hozzá zúzott fokhagymát, és pirítsuk együtt pár másodpercig.
  • Szórjuk meg a zöldségeket fűszerpaprikával, sóval és fekete borssal. Keverjük át alaposan, majd vegyük le a tűzről.
  • Helyezzük a virslis csónakokat egy sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsire, majd kanalazzuk rájuk a pirított zöldségeket.
  • Kenjük meg a kifliket kevés olajjal, majd helyezzük a csónakok mellé a tepsin.
  • Süssük előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, amíg a bacon ropogósra sül, és a kiflik aranybarnák lesznek.
  • Tálaljuk melegen, és szórjuk meg reszelt sajttal a tetejüket. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com