A virslis csónak egy nagyon könnyen elkészíthető ízletes péksütemény, amelyet minden korosztály biztosan szeretni fog! Reggelire vagy uzsonnára is remek választás!
Virslis csónak
Adag
10
adagElőkészítés
25
percElkészítés
30
percÖsszesen
55
percHozzávalók
4 darab 4 virsli
4 szelet 4 bacon
4 darab 4 nagyobb méretű kifli
1 fej 1 hagyma
1 darab 1 paprika
2 gerezd 2 fokhagyma
2 evőkanál 2 olaj
1 teáskanál 1 fűszerpaprika
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
reszelt sajt a tetejére
Elkészítés
- Először készítsük elő a “csónakokat” a virslikből. Vágjunk a virslik oldalába hosszában egy bemélyedést, majd a két végénél hosszában vágj egy-egy bevágást. Így a virslik kívül ropogósra sülnek, belül pedig melegek és puhák maradnak.
- Tekerjünk egy szelet bacont vagy császárszalonnát mindegyik virsli köré úgy, hogy a csónak forma megmaradjon. Rögzítsuk fogpiszkálóval vagy hústűvel.
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és paprikát, majd pirítsuk őket aranyszínűre. Adjuk hozzá zúzott fokhagymát, és pirítsuk együtt pár másodpercig.
- Szórjuk meg a zöldségeket fűszerpaprikával, sóval és fekete borssal. Keverjük át alaposan, majd vegyük le a tűzről.
- Helyezzük a virslis csónakokat egy sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsire, majd kanalazzuk rájuk a pirított zöldségeket.
- Kenjük meg a kifliket kevés olajjal, majd helyezzük a csónakok mellé a tepsin.
- Süssük előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, amíg a bacon ropogósra sül, és a kiflik aranybarnák lesznek.
- Tálaljuk melegen, és szórjuk meg reszelt sajttal a tetejüket. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com