Vegán túrógombóc

Vegán túrógombóc

Elkészítési idő: 2 óra 20 perc Nehézség: közepes

A vegán túrógombóc egy ízletes és tápláló desszert, mely tökéletes választás lehet bármilyen alkalomra. Ez a recept egy vegán változatot kínál a hagyományos túrógombócból, amely kizárólag növényi alapanyagokból készül.

Túrógombóc

Túrógombóc

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Hűtési idő

1

óra 
Összesen

2

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 250 gramm köles

  • 2 bögre növényi alapú tej

  • 3 kiskanál juharszirup vagy agave szirup

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 1 csipet

  • zsemlemorzsa

Elkészítés

  • Mossuk meg alaposan a kölest, majd szűrjük le.
  • Egy lábasban forraljuk fel a mandulatejet közepes lángon.
  • Adjuk hozzá a kölest és a csipet sót a forró mandulatejhez, majd keverjük össze.
  • Főzzük a kölest alacsony lángon, fedő alatt, amíg megpuhul, és felszívja a mandulatejet. Ez általában kb. 15-20 percet vesz igénybe.
  • Ha a köles megfőtt és a mandulatejet felszívta, vegyük le a tűzről, majd hagyjuk kihűlni.
  • Amikor a köles már langyos, adjuk hozzá a juharszirupot vagy agavé szirupot, valamint a vaníliát. Alaposan keverjük össze, hogy a szirup és a vanília egyenletesen eloszoljon a kölesben.
  • Hűtsük le a köles tölteléket a hűtőben legalább 30 percig, hogy könnyebben formázható legyen.
  • Miután a töltelék kihűlt, formázzunk belőle gombócokat, majd hempergessük meg zsemlemorzsában.
  • Helyezzük a gombócokat egy tálba, majd tegyük őket vissza a hűtőbe legalább 30 percre, hogy megszilárduljanak. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com