Vegán sajttorta

Vegán sajttorta

Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: közepes

A vegán sajttorta egy ízletes és egészséges desszert, melyet kiváló alternatívájaként kínálhatunk a hagyományos sajttortának. Ez a recept tökéletes választás lehet azoknak, akik vegán étrendet követnek, vagy akár laktózérzékenyek.

Sajttorta

Sajttorta

5.0 1 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

12

szelet
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Hűtési idő

2

óra 
Összesen

3

óra 

Hozzávalók

  • 200 gramm mandula

  • 200 gramm datolya

  • 200 gramm kesudió

  • 0,5 bögre kókuszzsír

  • 75 gramm juharszirup vagy agavé szirup

  • 2 kiskanál frissen facsart citromlé

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 1 csipet

Elkészítés

  • Először is, készítsünk egy mandulás-datolyás alapot. Ehhez a mandulát és a datolyát egy erős turmixgépben daráljuk össze, amíg morzsalékos állagú masszát nem kapunk. Nyomkodjuk az alapot egy 20-22 cm-es tortaformába, és hűtsük le, amíg összeáll.
  • A töltelék elkészítéséhez öblítsük le a kesudiókat, majd tegyük őket egy turmixgépbe vagy blenderbe. Adjuk hozzá a kókuszzsírt, juharszirupot vagy agavé szirupot, citromlevet, vaníliát és egy csipet sót.
  • Turmixoljuk a hozzávalókat simára és krémesre.
  • Öntsük a kesudiós krémet az előhűtött alapra, majd simítsuk el a tetejét egy spatulával.
  • Hűtsük le a tortát legalább 4 órán át, vagy akár egy éjszakán át, hogy teljesen megszilárduljon.
  • Tálalás előtt díszítsük a tortát friss gyümölcsökkel vagy csokoládéöntettel.
  • Szeleteljük fel, és kínáljuk fel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com