Vajdasági sós sajtos tekercs

Pihe-puha vajdasági sós sajtos tekercs

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A vajdasági sós sajtos tekercs egy kelt tésztás, puha péksütemény ami tökéletes lehet reggelire, vagy akár uzsonnának is. Könnyű az elkészítése, és fél óra alatt készen is van! Ha megtöltenénk a tekercseket, rakhatunk a töltelékhez kolbászt, virslit vagy zöldségeket is.

Vajdasági sós sajtos tekercs

Vajdasági sós sajtos tekercs

0.0 0 szavazat
Fogás: péksüteményKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

10

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 5 dkg élesztő

  • 5 dl tej

  • 800 gramm liszt

  • 1 dl étolaj

  • 1 teáskanál cukor

  • A töltelékhez:
  • 250 gramm vaj

  • 10 dkg sajt

  • 1 kiskanál

  • 2 darab tojás

  • A tetejére:
  • 1 darab tojás

  • 6 dkg sajt

Elkészítés

  • Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha felfutott, hozzákeverjük a többi hozzávalót is és alaposan elkeverjük.
  • A krém elkészítéséhez a sajtot, a tojások sárgáját és a puha vajat elkeverjük, össze melegítjük.
  • A tésztát 4 felé osztjuk, és mind a 4 részét kinyújtjuk majd megkenjük a krémmel és feltekerjük.
  • A feltekert tésztákat elvágjuk, hogy 2 ujjnyi szeleteket kapjunk.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com