Tzatziki

Gyors és egyszerű tzatziki

Elkészítési idő: 2 óra 45 perc Nehézség: könnyű

A tzatziki az egyik legkedveltebb köret, hiszen nagyon gyorsan elkészíthető és jól passzol gyros hús mellé vagy sült hús ételek köreteként is! Ezt a görög joghurtos-uborkás szószt mindenképp érdemes elkészíteni.

Tzatziki

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

10

perc
Hűtési idő

2

óra 

20

perc
Összesen

2

óra 

45

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm görög joghurt

  • 1 darab kígyóuborka

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 darab citrom leve

  • ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A joghurtot tegyük egy kibélelt szűrőbe (aminek az alján van egy tál, amibe lecsöpöghet) és így hagyjuk állni a hűtőben legalább 2 órára. 
  • A kígyóuborkát alaposan megmossuk, majd lereszeljük és besózzuk, így pihentetjük a hűtőben pár óráig.
  • Ha kivettük, kinyomjuk belőle a levét alaposan és kivesszük a joghurtot is.
  • Egy edénybe/tálba tesszük az uborkát és a joghurtot, majd hozzáadjuk a nyomott fokhagymát és az olívaolajat, alaposan összekeverjük.
  • Tálalhatjuk kaporral a tetején, fogyasztás előtt érdemes a hűtőben tárolni. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Fotó: canva.com