Túrós pite

Omlós túrós pite

Elkészítési idő: 1 óra 5 perc Nehézség: közepes

A túrós pite egy könnyen elkészíthető és ízletes desszert. A krémes túrós töltelék és a morzsás tészta tökéletes párosítása.

Túrós pite

Túrós pite

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

8

adag
Előkészítés

25

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

5

perc

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 250 gramm 250 liszt

  • 125 gramm 125 vaj

  • 1 darab 1 tojás

  • 1 evőkanál 1 víz

  • teáskanál

  • A töltelékhez:
  • 500 gramm 500 túró

  • 2 darab 2 tojás

  • 100 gramm 100 cukor

  • 1 csomag 1 vaníliás cukor

  • 1 darab 1 citrom reszelt héja

  • 1 evőkanál 1 vanília pudingpor

  • 2 evőkanál 2 tejföl

  • 50 gramm 50 vaj

Elkészítés

  • Először készítsük el a pite tésztát. A lisztet és a hideg vajat morzsás állagúvá dolgozzuk össze egy tálban. Adjuk hozzá a tojást, a hideg vizet és a sót, majd gyúrjuk össze a tésztát. Tekerjük folpackba, majd hagyjuk pihenni a hűtőben legalább 30 percig.
  • Közben készítsük el a túrótölteléket. Egy tálban keverjük össze a túrót, tojásokat, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, vanília pudingport vagy búzadarát, tejfölt és a felolvasztott vajat. Keverjük el alaposan, hogy homogén krémet kapjunk.
  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  • Nyújtsuk ki a tésztát, majd rakjuk egy 26 cm-es piteformába, úgy hogy az oldalára is jusson tészta. Vágjuk le a felesleget.
  • Öntsük a túrótölteléket a tészta alapba.
  • Süssük a pitét előmelegített sütőben 35-40 percig, vagy amíg a tészta aranybarna lesz és a töltelék megdermedt.
  • Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel és tálaljuk porcukorral megszórva. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com