Túrós muffin

Omlós túrós muffin

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A túrós muffin egy könnyű és finom desszert, amely tökéletes választás lehet reggelire, uzsonnára vagy akár egy gyors édességnek a vendégek számára. A túró lágy textúrát és gazdag ízt kölcsönöz a muffinnak, míg a citrom héja frissességet ad.

Túrós muffin

Túrós muffin

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

12

darab
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 250 gramm liszt

  • 2 teáskanál sütőpor

  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna

  • 1 csipet

  • 100 gramm cukor

  • 1 darab citrom reszelt héja

  • 2 darab tojás

  • 100 ml olaj

  • 200 gramm natúr túró

  • 120 ml tej

  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a cukrot és a citromhéjat.
  • Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá az olajat, a túrót, a tejet és a vanília kivonatot. Adjuk hozzá a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverjük össze, amíg éppen hogy csak össze nem áll (ne keverjük túl).
  • Osszuk el a tésztát muffin formákban, és süssük őket 20-25 percig, vagy amíg a tetejük aranybarna nem lesz.
  • Tálaláskor hintsük meg porcukorral. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com