Túrós kuglóf

Omlós túrós kuglóf

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

A túrós kuglóf egy klasszikus, ízletes sütemény. A puha, omlós tészta és a gazdag túrótöltelék tökéletes harmóniát alkot, így ez a sütemény kiváló választás lehet ünnepek alkalmával, vagy akár egy családi ebéd desszertjeként is.

Túrós kuglóf

Túrós kuglóf

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

6

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 250 gramm liszt

  • 100 gramm cukor

  • 100 gramm vaj

  • 3 darab tojás

  • 1 csomag sütőpor

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 dl tej

  • A túrótöltelékhez:
  • 500 gramm túró

  • 100 gramm porcukor

  • 1 darab tojás

  • 1 darab citrom reszelt héja

  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés

  • A tésztához a vajat keverjük habosra a cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, végül a vaníliás cukrot. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd adagoljuk a vajas keverékhez, felváltva a tejjel, amíg sima tésztát nem kapunk.
  • A túró töltelékhez a túrót keverjük össze a porcukorral, a tojással, a citrom reszelt héjával és a vanília kivonattal.
  • Egy kuglófformát kenjünk ki vajjal és szórjuk meg liszttel. Öntsünk bele egy réteg tésztát, erre halmozzuk a túrótölteléket, majd fedjük be a maradék tésztával.
  • Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük körülbelül 60 percig, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz és a tetején lévő tűpróba tisztán nem marad.
  • Hagyjuk a kuglófot a formában kihűlni 10 percig, majd borítsuk ki egy tálra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral a túrós kuglófot. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com