Tonhalas tészta

Eredeti olasz tonhalas tészta

Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: könnyű

A különböző tésztaételek az olasz konyha alapkövei. Természetesen a tonhalas tészta is remekül beilleszthető a mediterrán diéta népszerű fogásai közé. Egyszerű, gyors, könnyen elkészíthető fogás, amelynek több változata is van attól függően, mennyivel több nyersanyaggal szeretnénk gazdagítani. A receptben az alapverzió található. Ezt természetesen feldobhatjuk paradicsomos szósszal vagy tejföllel.

Tonhalas tészta

4.0 10 szavazat
Fogás: főétel, egytálétel, tésztaféleKonyha: olaszNehézség: könnyű
Adag

4

Előkészítés

10

perc
Elkészítés

15

perc

Hozzávalók

  • 1 zacskó spaghetti, fusilli vagy penne tészta

  • 2 db tonhal konzerv

  • 1 fej vöröshagyma

  • só (ízlés szerint)

  • bors (ízlés szerint)

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 25 dkg reszelt sajt

  • néhány levél bazsalikom (opcionális)

Elkészítés

  • Első lépésként a forrásban lévő vízben a csomagoláson olvasható utasítások szerinti idő alatt megfőzzük a tésztát.
  • Közben apró kockákra vágjuk a vöröshagymát, majd a tonhal konzervekről belecsepegtetjük az olajat egy serpenyőbe. Ugyanazon az olajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a tonhalat.
  • Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, majd fokhagymanyomóval beletesszük a fokhagymát.
  • Miután a tészta megfőtt, leszűrjük, majd egy serpenyőben összeforgatjuk a már beízesített tonhallal. A tetejére reszelt sajtot szórunk, és ráolvasztjuk. A tetejére szórhatunk néhány bazsalikomlevelet egészben díszítésképpen vagy apróra vágva. Jó étvágyat!

Fotó: canva.com