Zsebes karaj

Töltött zsebes karaj

Elkészítési idő: 1 óra 45 perc Nehézség: közepes

A zsebes karaj különlegessége, a bevágott részek, ezzel képezzük a zsebeket. Ezeket opcionálisan lehet tölteni, így a húst belülről járja át a finom pác és a zöldségek.

Zsebes karaj

0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

1

óra 

30

perc
Összesen

1

óra 

45

perc

Hozzávalók

  • 1,5 kilogramm karaj

  • 0,5 dl olaj

  • 0,5 csokor petrezselyem

  • 500 gramm bab

  • 2 darab rozmaring ág

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 100 gramm olívabogyó

  • 2 darab paradicsom

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A hússzeleteket mossuk meg alaposan majd egy papírtörlő segítségével itassuk fel a nedvességet.
  • Szeleteljük fel úgy, hogy az alsó réteget nem vágjuk el. Ezzel képezzük a zsebeket.
  • Egy tálban keverjük össze a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, az olajat, a rozmaringot és kenjük meg vele a húst a zsebekkel együtt.
  • Egy tepsire rakjuk a húst és a zsebekre rakjuk a zöldségeket. Mellé tehetünk babot is és öntsük le a szósszal.
  • 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk és 1,5 órán keresztül sütjük.
  • Ha kész, tálaljuk tetszőleges körettel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com