A zsebes karaj különlegessége, a bevágott részek, ezzel képezzük a zsebeket. Ezeket opcionálisan lehet tölteni, így a húst belülről járja át a finom pác és a zöldségek.
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
1
óra30
percÖsszesen
1
óra45
percHozzávalók
1,5 kilogramm karaj
0,5 dl olaj
0,5 csokor petrezselyem
500 gramm bab
2 darab rozmaring ág
2 gerezd fokhagyma
100 gramm olívabogyó
2 darab paradicsom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hússzeleteket mossuk meg alaposan majd egy papírtörlő segítségével itassuk fel a nedvességet.
- Szeleteljük fel úgy, hogy az alsó réteget nem vágjuk el. Ezzel képezzük a zsebeket.
- Egy tálban keverjük össze a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, az olajat, a rozmaringot és kenjük meg vele a húst a zsebekkel együtt.
- Egy tepsire rakjuk a húst és a zsebekre rakjuk a zöldségeket. Mellé tehetünk babot is és öntsük le a szósszal.
- 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk és 1,5 órán keresztül sütjük.
- Ha kész, tálaljuk tetszőleges körettel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com