Töltött paprika

Egyszerű töltött paprika recept

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: közepes

A töltött paprika általában nagymamák receptje alapján minden magyar családnál hagyományos étel. Leginkább a nyári hónapok nagy kedvence, hiszen akkor juthatunk könnyedén friss alapanyagokhoz.

Töltött paprika

Fogás: egytálételKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 

10

perc
Összesen

1

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • 1 fej 1 vöröshagyma

  • 2 gerezd 2 fokhagyma

  • 60 dkg 60 darált hús (sertés)

  • 8 db 8 paprika

  • 4 maroknyi 4 rizs

  • 1 evőkanál 1 olaj/zsír

  • 1 db 1 tojás

  • só (ízlés szerint)

  • bors (ízlés szerint)

  • 2 teáskanál 2 pirospaprika

  • 3 evőkanál 3 sűrített paradicsom

  • 2 evőkanál 2 liszt

  • 1 liter 1 víz

Elkészítés

  • Először a vöröshagymát megpucoljuk, majd felkockázzuk, majd forró olajon üvegesre dinszteljük.
  • Elkészítjük a tölteléket. Ehhez szükségünk lesz a darált húsra, a rizsre, a tojásra, sóra, borsra, valamint a megdinsztelt vöröshagymára. Az alapanyagokat összekeverjük, továbbá fokhagymával ízesítjük, majd gombócokat formálunk belőle.
  • Megmossuk a paprikákat, kicsumázzuk és beletöltjük az előzetesen megformált gombócokat.
  • Egy nagy fazékban olajat hevítünk, amibe beletesszük a lisztet, aztán hozzákeverjük a piros paprikát. Felöntjük vízzel, és belekeverjük a sűrített paradicsomot.
  • Sóval és borssal ízesítjük, utána belehelyezzük a paprikákat, kb. 1 órán keresztül készre főzzük. Tipp: Nem kell kevergetni, csak néha megrázogatni.

Megjegyzések

  • Friss kenyérrel és tejföllel megbolondítva, sőt friss petrezselyemmel megszórva is tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com