Házi ketchup

Tökéletes házi ketchup

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: könnyű

A házi ketchupot könnyedén elkészíthetjük otthon is, és remekül passzol köretként vagy más ételek ízesítésére. A házi ketchup friss és természetes hozzávalókból készül, így garantáltan finom, pikáns lesz.

Házi ketchup

Házi ketchup

5.0 1 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm paradicsom

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál paradicsompüré

  • 1 evőkanál almaecet

  • 1 evőkanál barna cukor

  • 1 teáskanál

  • 1 teáskanál paprika

  • 0,5 teáskanál őrölt szegfűbors

  • 0,5 teáskanál őrölt gyömbér

  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés

  • A paradicsomokat forrázzuk le, majd hűtsük le hideg vízben, majd hámozzuk meg és vágjuk kockákra.
  • Hámozzuk meg és vágjuk apróra a vöröshagymát és a fokhagymát.
  • Egy lábasban hevítsünk olajat közepes hőmérsékleten, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Pároljuk őket pár percig, amíg a hagymák megpuhulnak.
  • Adjuk hozzá a paradicsomkockákat, a paradicsompürét, az almaecetet, a barna cukrot, a sót, a paprikát, a szegfűborsot, a gyömbért és a szerecsendiót.
  • Keverjük össze alaposan, majd főzzük alacsony lángon kb. 1 órán keresztül, amíg a paradicsomok szétfőnek, és a szósz besűrűsödik.
  • Ha kész, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  • Használhatunk botmixert vagy turmixgépet, hogy simára dolgozzuk a szószt, vagy hagyhatjuk darabosabb állapotban is.
  • Töltsük üvegekbe vagy flakonokba a ketchupot, majd tároljuk a hűtőszekrényben. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com