A házi ketchupot könnyedén elkészíthetjük otthon is, és remekül passzol köretként vagy más ételek ízesítésére. A házi ketchup friss és természetes hozzávalókból készül, így garantáltan finom, pikáns lesz.
Házi ketchup
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
50
percÖsszesen
1
óra10
percHozzávalók
1 kilogramm paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál barna cukor
1 teáskanál só
1 teáskanál paprika
0,5 teáskanál őrölt szegfűbors
0,5 teáskanál őrölt gyömbér
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
Elkészítés
- A paradicsomokat forrázzuk le, majd hűtsük le hideg vízben, majd hámozzuk meg és vágjuk kockákra.
- Hámozzuk meg és vágjuk apróra a vöröshagymát és a fokhagymát.
- Egy lábasban hevítsünk olajat közepes hőmérsékleten, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Pároljuk őket pár percig, amíg a hagymák megpuhulnak.
- Adjuk hozzá a paradicsomkockákat, a paradicsompürét, az almaecetet, a barna cukrot, a sót, a paprikát, a szegfűborsot, a gyömbért és a szerecsendiót.
- Keverjük össze alaposan, majd főzzük alacsony lángon kb. 1 órán keresztül, amíg a paradicsomok szétfőnek, és a szósz besűrűsödik.
- Ha kész, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
- Használhatunk botmixert vagy turmixgépet, hogy simára dolgozzuk a szószt, vagy hagyhatjuk darabosabb állapotban is.
- Töltsük üvegekbe vagy flakonokba a ketchupot, majd tároljuk a hűtőszekrényben. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com