A tojássaláta egy egyszerű, mégis ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet piknikekre, gyors ebédre vagy akár szendvicskrémként is.

Tojássaláta
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
10
percHűtési idő
1
óraÖsszesen
1
óra20
percHozzávalók
6 darab tojás
3 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
1 fej vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- Tegyük a tojásokat egy közepes méretű edénybe, és öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy teljesen ellepje őket. Ha felforrt, csökkentsük a hőt, és főzzük további 9-10 percig. Ezután öblítsük le hideg vízzel és hagyjuk hűlni.
- Miután a tojásokat kihűltek, pucoljuk meg és vágjuk őket apró kockákra. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a tojást a majonézzel, mustárral, apróra vágott vöröshagymával, petrezselyemmel, sóval és borssal.
- Ízlés szerint szórhatunk rá füstölt paprikát vagy cayenne borsot. Keverjük össze alaposan.
- Tegyük a hűtőbe legalább 1 órára, tálalás előtt pedig szükség esetén lehet tovább ízesíteni. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com