Tojássaláta

Majonézes tojássaláta

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: könnyű

A tojássaláta egy egyszerű, mégis ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet piknikekre, gyors ebédre vagy akár szendvicskrémként is.

Tojássaláta

Tojássaláta

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

10

perc
Hűtési idő

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 6 darab tojás

  • 3 evőkanál majonéz

  • 1 teáskanál mustár

  • 1 fej vöröshagyma

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés

  • Tegyük a tojásokat egy közepes méretű edénybe, és öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy teljesen ellepje őket. Ha felforrt, csökkentsük a hőt, és főzzük további 9-10 percig. Ezután öblítsük le hideg vízzel és hagyjuk hűlni.
  • Miután a tojásokat kihűltek, pucoljuk meg és vágjuk őket apró kockákra. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a tojást a majonézzel, mustárral, apróra vágott vöröshagymával, petrezselyemmel, sóval és borssal.
  • Ízlés szerint szórhatunk rá füstölt paprikát vagy cayenne borsot. Keverjük össze alaposan.
  • Tegyük a hűtőbe legalább 1 órára, tálalás előtt pedig szükség esetén lehet tovább ízesíteni. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com