A tojásos tészta egy egyszerű mégis különleges tésztaétel. A tojás és a tészta ötvözete, amely szuper ebédre és vacsorára is, ha valami újat szeretnénk az asztalra tenni.
Tojásos tészta egyszerűen
Fogás: tésztaételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
30
percÖsszesen
50
percHozzávalók
400 gramm tészta (pl. metélt, csiga vagy spagetti)
6 darab tojás
1 fej vöröshagyma
100 gramm szalonna (opcionális)
2 evőkanál olaj vagy vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Főzzük ki a tésztát bőséges sós vízben, a csomagoláson feltüntetett idő szerint. Majd szűrjük le és tegyük félre.
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat vagy vajat közepes lángon.
- Adjuk hozzá a szalonnát és pirítsuk aranybarnára.
- Ha a szalonna kész, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsöpögjön.
- Ugyanabban a serpenyőben, a szalonna zsírjában pirítsuk meg a vöröshagymát, amíg aranybarna lesz.
- Egy tálban keverjük össze a tojásokat sóval és borssal.
- Öntsük a tojásokat a serpenyőbe, a pirított vöröshagymára, és keverjük folyamatosan, hogy lágy, tojásos masszát kapjunk.
- Adjuk hozzá a leszűrt tésztát a tojásos masszához, és keverjük össze, amíg a tészta mindenhol bevonódik a tojással.
- Tegyük vissza a szalonnát a serpenyőbe, és keverjük össze a tojásos tésztával.
- Folyamatos keverés mellett addig süssük a tésztát, amíg a tojás megszilárdul és a tészta kissé roppanós lesz.
- Szórjuk meg a friss petrezselyemmel a tetejét, majd tálaljuk azonnal. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com