Tojásos tészta

Tojásos tészta egyszerűen

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: könnyű

A tojásos tészta egy egyszerű mégis különleges tésztaétel. A tojás és a tészta ötvözete, amely szuper ebédre és vacsorára is, ha valami újat szeretnénk az asztalra tenni.

Tojásos tészta egyszerűen

Tojásos tészta egyszerűen

5.0 2 szavazat
Fogás: tésztaételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 400 gramm tészta (pl. metélt, csiga vagy spagetti)

  • 6 darab tojás

  • 1 fej vöröshagyma

  • 100 gramm szalonna (opcionális)

  • 2 evőkanál olaj vagy vaj

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Főzzük ki a tésztát bőséges sós vízben, a csomagoláson feltüntetett idő szerint. Majd szűrjük le és tegyük félre.
  • Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat vagy vajat közepes lángon.
  • Adjuk hozzá a szalonnát és pirítsuk aranybarnára.
  • Ha a szalonna kész, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsöpögjön.
  • Ugyanabban a serpenyőben, a szalonna zsírjában pirítsuk meg a vöröshagymát, amíg aranybarna lesz.
  • Egy tálban keverjük össze a tojásokat sóval és borssal.
  • Öntsük a tojásokat a serpenyőbe, a pirított vöröshagymára, és keverjük folyamatosan, hogy lágy, tojásos masszát kapjunk.
  • Adjuk hozzá a leszűrt tésztát a tojásos masszához, és keverjük össze, amíg a tészta mindenhol bevonódik a tojással.
  • Tegyük vissza a szalonnát a serpenyőbe, és keverjük össze a tojásos tésztával.
  • Folyamatos keverés mellett addig süssük a tésztát, amíg a tojás megszilárdul és a tészta kissé roppanós lesz.
  • Szórjuk meg a friss petrezselyemmel a tetejét, majd tálaljuk azonnal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com