Tojásos rizs

Egyszerű tojásos rizs

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A tojásos rizs egy egyszerű, mégis ízletes és tápláló étel, amelyet gyorsan és könnyedén elkészíthetünk. Ez a fogás számos variációban elkészíthető, így mindenki ízlésének megfelelően személyre szabható.

Tojásos rizs

Tojásos rizs

4.0 1 szavazat
Fogás: egytálételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

10

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 2 bögre rizs

  • 4 darab tojás

  • 2 evőkanál olaj

  • 1 fej hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 darab répa

  • 1 bögre zöldborsó

  • 2 evőkanál szójaszósz

  • 1 teáskanál szezámolaj (opcionális)

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Készítsük el a rizst a csomagolásán leírtak szerint.
  • Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsük fel az olajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és a répát, és pirítsuk őket néhány percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
  • Adjuk hozzá a rizst és a zöldborsót, és süssük őket, amíg a rizs meg nem pirul és át nem melegszik. Közben egy másik serpenyőben süssük meg a tojásokat rántottának, majd vágjuk őket kis darabokra.
  • Keverjük hozzá a rizshez a sült tojást, a szójaszószt és a szezámolajat (ez opcionális). Fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint.
  • Tálaláskor szórjuk meg friss zöldhagymával. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com