Tojásleves

Egyszerű tojásleves

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A tojásleves kicsit vissza repíthet mindenkit a gyerekkorba, hiszen a menzás ételek között is gyakran szerepelt ez a nagyon egyszerű, mégis szuper finom leves!

Tojásleves

Tojásleves

0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 6 darab tojás

  • 1 liter vagy húsleves alaplé

  • 1 fej hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál vaj vagy olaj

  • 1 evőkanál liszt

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy közepes lábasban olvasszuk fel a vajat vagy melegítsük fel az olajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá az aprított hagymát és a zúzott fokhagymát, majd pároljuk üvegesre, kb. 5 percig.
  • Szórjuk rá a lisztet a hagymára, majd keverjük össze, hogy egy könnyű rántást képezzünk. Pároljuk további 1-2 percig, hogy a liszt kissé megpiruljon.
  • Lassan öntsük hozzá a zöldség alaplevet vagy húsleves alaplevet a lábasba, folyamatosan keverve, hogy elkerüljük a csomók képződését. Hozzunk a leveshez ízlés szerint sót és frissen őrölt fekete borsot.
  • Hozzunk a leveshez egy kis vizet és forraljuk fel. Csökkentsük a hőmérsékletet, majd főzzük további 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
  • Közben készítsünk tojásos galuskát. Vágjuk fel a tojásokat egy tálba, majd keverjük fel őket egy villa segítségével, hogy a fehérje és a sárgája összekeverednek. Adjunk hozzá egy csipet sót.
  • Egy forró, sós vízzel teli lábasban készítsünk galuskát. Kanalazzuk be a tojásos masszát kis galuskákká, majd főzzük őket addig, amíg feljönnek a víz tetejére. Szűrjük le, majd öblítsük le hideg vízzel.
  • Amikor a leves elkészült, adjuk hozzá a tojásos galuskákat. Főzzük még 2-3 percig, hogy a galuskák átmelegedjenek.
  • Tálaláskor szórjuk meg a tojásleves tetejét friss petrezselyemmel, és azonnal fogyasszuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com