A tojás rántotta a legegyszerűbben elkészíthető reggeli! Zöldségekkel, sajttal is lehet sütni, kenyérrel, pirítóssal tálalva pedig egy igazán kiadós, laktató reggeli!
Tojás rántotta
Fogás: reggeliKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
2
adagElőkészítés
10
percElkészítés
10
percÖsszesen
20
percHozzávalók
6 darab tojás
4 evőkanál tej
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
2 evőkanál vaj vagy olívaolaj
opcionális: zöldségek (pl. hagyma, paprika, paradicsom)
Elkészítés
- Egy tálban verjük fel a tojásokat a tejjel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ha szeretnénk, hozzá adhatunk felaprított zöldségeket is, például hagymát, paprikát vagy paradicsomot.
- Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat vagy melegítsük fel az olívaolajat közepes hőmérsékleten.
- Öntsük bele a tojás keveréket a serpenyőbe, és keverjük folyamatosan egy fakanállal vagy spatulával. A rántotta akkor jó, ha a tojások megkötöttek, de még nedvesek maradtak (de ez opcionális, mennyire szárazon szeretnénk fogyasztani a rántottát).
- Tálaljuk azonnal, frissen sült kenyérrel vagy zöldségekkel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com