Tojás rántotta

A tökéletes tojás rántotta

Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: könnyű

A tojás rántotta a legegyszerűbben elkészíthető reggeli! Zöldségekkel, sajttal is lehet sütni, kenyérrel, pirítóssal tálalva pedig egy igazán kiadós, laktató reggeli!

Tojás rántotta

Tojás rántotta

0.0 0 szavazat
Fogás: reggeliKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

2

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

10

perc
Összesen

20

perc

Hozzávalók

  • 6 darab tojás

  • 4 evőkanál tej

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • 2 evőkanál vaj vagy olívaolaj

  • opcionális: zöldségek (pl. hagyma, paprika, paradicsom)

Elkészítés

  • Egy tálban verjük fel a tojásokat a tejjel. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ha szeretnénk, hozzá adhatunk felaprított zöldségeket is, például hagymát, paprikát vagy paradicsomot.
  • Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat vagy melegítsük fel az olívaolajat közepes hőmérsékleten.
  • Öntsük bele a tojás keveréket a serpenyőbe, és keverjük folyamatosan egy fakanállal vagy spatulával. A rántotta akkor jó, ha a tojások megkötöttek, de még nedvesek maradtak (de ez opcionális, mennyire szárazon szeretnénk fogyasztani a rántottát).
  • Tálaljuk azonnal, frissen sült kenyérrel vagy zöldségekkel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com