Tiramisu

Klasszikus tiramisu recept

Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: közepes

Az olasz konyha egyik klasszikus, világszerte ismert desszertje a tiramisu. A kesernyés kávés íz találkozik a könnyed, édes habbal, ami ugyan kalóriabombává varázsolja ezt az édességet, mégis az egyik legközkedveltebb sütemény. Titka a jó minőségű kávé és mascarpone krém.

Tiramisu

Fogás: desszertKonyha: olaszNehézség: közepes
Adag

4

adag
Elkészítés

30

perc
Hűtés

2

óra 
Összesen

2

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • Alaptészta:
  • 2 2 darab tojás

  • 10 10 dkg porcukor

  • 25 25 dkg mascarpone

  • ½csomag babapiskóta

  • 2 dl 2 kávé

  • 1 dl 1 rum

  • Díszítéshez:
  • kakaópor

Elkészítés

  • Első lépésként lefőzzük a kávét, mivel ki kell hűlnie a további munkálatokhoz.
  • Ezután feltörjük a két darab tojást, majd szétválasztjuk a tojássárgáját és a tojásfehérjét.
  • A tojássárgáját habosra verjük a cukorral, majd hozzáöntjük a rumot, s belekeverjük a mascarponét. Addig keverjük, amíg sima, habos krémet nem kapunk.
  • A tojásfehérjét kevés cukor segítségével kemény habbá verjük, majd óvatos, finom mozdulatokkal a mascarponés krémhez adjuk.
  • A kihűlt kávéba egyenként félig beáztatjuk a babapiskótákat, majd egy kisebb méretű téglalap alakú üvegtálba elkezdjük rétegelni a hozzávalókat. Legalulra a kávéba mártogatott babapiskóta darabokat fektetjük, majd a krém felét egyenletesen elosztjuk rajta, Újabb adag babapiskóta következik, utána krémmel zárjuk.
  • A hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
  • Tálalás előtt meghintjük kakaóporral. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: A tiramisu ugyan egy hagyományos olasz desszert, de belecsempészhetünk egy kis meggybefőttet is, ami igazán megbolondítja az ízét.

Fotó: canva.com