Tiramisu palacsintatorony

Tiramisu palacsintatorony

Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: közepes

A tiramisu palacsintatorony egy kreatív és ízletes desszert, amely a hagyományos olasz tiramisu ízeit ötvözi a mindenki által kedvelt palacsintával. Ez a desszert tökéletes választás lehet különleges alkalmakra vagy egy vasárnapi család ebéd desszertjeként.

Tiramisu palacsintatorony

Tiramisu palacsintatorony

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

30

perc
Hűtési idő

2

óra 
Összesen

3

óra 

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 250 gramm liszt

  • 500 ml tej

  • 2 darab tojás

  • 1 csipet

  • 2 evőkanál cukor

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • olaj a sütéshez

  • A tiramisu krémhez:
  • 250 gramm mascarpone

  • 100 ml espresso kávé

  • 3 darab tojássárgája

  • 75 gramm cukor

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • kakaópor

Elkészítés

  • A palacsintatészta elkészítéséhez egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a tejet, a tojásokat, a sót, a cukrot és a vanília kivonatot, amíg sima tésztát nem kapunk. Egy serpenyőben olvasszunk meg egy kevés vajat vagy olajat, és süssünk vékony palacsintákat. Tegyük félre őket hűlni.
  • A tiramisu krémhez egy közepes méretű tálban verjük fel a tojássárgáját a cukorral és a vanília kivonattal, amíg világos és habos nem lesz. Óvatosan keverjük hozzá a mascarponét, majd fokozatosan adjuk hozzá a hideg espressot, amíg sima és krémes állagot nem kapunk.
  • Egy tál vagy tortaforma aljára helyezzünk egy palacsintát, majd kenjük meg egyenletesen a mascarpone krémmel. Ismételjük meg a rétegezést, amíg a palacsinták és a krém el nem fogynak. Az utolsó réteg legyen krém.
  • Hűtsük a palacsintatornyot legalább 2 órán át a hűtőben. Tálalás előtt szórjuk meg bőven kakaóporral a tetejét. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com