Narancsos kacsa

Tepsis narancsos kacsa

Elkészítési idő: 1 óra 45 perc Nehézség: közepes

Ez a recept egy közepesen nehéz, de annál ízletesebb főételt mutat be, amelynek főszereplője a szaftos narancsos kacsa. Ez az étel tökéletes választás ünnepi alkalomra vagy különleges vendégváró fogásnak.

Narancsos kacsa

0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

1

óra 

30

perc
Összesen

1

óra 

45

perc

Hozzávalók

  • 4 darab kacsamellfilé

  • 1 darab narancs leve és héja

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál evőkanál vaj

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 1 bögre csirkeleves alaplé

  • 1 evőkanál liszt

  • 1 evőkanál cukor

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A kacsamellfiléket sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukon.
  • Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, majd tegyük bele a kacsamelleket. Süssük mindkét oldalukat 5-6 percig, vagy amíg szép aranybarnák lesznek. Vegyük ki a húst a serpenyőből, majd tegyük félre.
  • A serpenyőt hagyjuk a tűzön, és adjuk hozzá a vajat, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk 1-2 percig.
  • Keverjük bele a lisztet, majd öntsük hozzá a csirkeleves alaplevet, és keverjük jól össze.
  • Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt, és hagyjuk főzni 5 percig, vagy amíg besűrűsödik.
  • Keverjük bele a cukrot, majd adagoljuk hozzá a narancslevet és a héját. Folyamatosan keverjük, amíg össze nem áll a mártás.
  • Tegyük vissza a kacsamellfiléket a serpenyőbe, és forraljuk fel újra. Fedjük le a serpenyőt, majd főzzük további 10-15 percig, vagy amíg a kacsahús teljesen átfő.
  • Tálalás előtt szeleteljük fel a kacsamelleket, majd öntsük rá a narancsos mártást. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com