Ez a recept egy közepesen nehéz, de annál ízletesebb főételt mutat be, amelynek főszereplője a szaftos narancsos kacsa. Ez az étel tökéletes választás ünnepi alkalomra vagy különleges vendégváró fogásnak.
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
1
óra30
percÖsszesen
1
óra45
percHozzávalók
4 darab kacsamellfilé
1 darab narancs leve és héja
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 bögre csirkeleves alaplé
1 evőkanál liszt
1 evőkanál cukor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A kacsamellfiléket sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukon.
- Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, majd tegyük bele a kacsamelleket. Süssük mindkét oldalukat 5-6 percig, vagy amíg szép aranybarnák lesznek. Vegyük ki a húst a serpenyőből, majd tegyük félre.
- A serpenyőt hagyjuk a tűzön, és adjuk hozzá a vajat, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk 1-2 percig.
- Keverjük bele a lisztet, majd öntsük hozzá a csirkeleves alaplevet, és keverjük jól össze.
- Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt, és hagyjuk főzni 5 percig, vagy amíg besűrűsödik.
- Keverjük bele a cukrot, majd adagoljuk hozzá a narancslevet és a héját. Folyamatosan keverjük, amíg össze nem áll a mártás.
- Tegyük vissza a kacsamellfiléket a serpenyőbe, és forraljuk fel újra. Fedjük le a serpenyőt, majd főzzük további 10-15 percig, vagy amíg a kacsahús teljesen átfő.
- Tálalás előtt szeleteljük fel a kacsamelleket, majd öntsük rá a narancsos mártást. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com