A mustáros sertéstarja egy különleges aromával ellátott étel, amit nagyon könnyű elkészíteni és nagyszerű választás ebédre vagy vacsorára is.
Mustáros sertéstarja
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
50
percHűtési idő
30
percÖsszesen
1
óra40
percHozzávalók
800 gramm 800 sertéstarja
2 evőkanál 2 dijoni mustár
2 evőkanál 2 méz
2 gerezd 2 fokhagyma
1 teáskanál 1 őrölt kömény
1 teáskanál 1 őrölt pirospaprika
1 teáskanál 1 só
0,5 teáskanál 0,5 frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál 2 olívaolaj
Elkészítés
- A sertéstarját mossuk meg és szárítsuk meg. Vágjuk vékony szeletekre, majd tegyük egy tálba.
- Készítsünk marinádot a mustárból, mézből, zúzott fokhagymából, köményből, pirospaprikából, sóból, frissen őrölt fekete borssal és olívaolajjal. Keverjük össze alaposan.
- Öntsük a marinádot a sertéstarja szeletekre, és alaposan forgassuk át, hogy mindenhova jusson. Fedjük le a tálat fóliával, majd tegyük hűtőbe legalább 30 percre, de lehetőség szerint hagyjuk pihenni 2-3 órán keresztül, hogy a hús jól átvegye az ízeket.
- Melegítsünk elő egy serpenyőt közepes lángon. Vegyük ki a sertéstarját a marinádból, és tegyük a serpenyőbe. Süssük 3-4 percig mindkét oldalát, amíg szép aranybarna színt kap.
- Miután a sertéstarja megsült, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük egy sütőtálba. Öntsük rá a maradék marinádot.
- Tegyük a sütőtálat előmelegített sütőbe, és süssük további 35-40 percig, amíg a sertéstarja teljesen átsül és a mártás szépen besűrűsödik.
- Ha kész, vegyük ki a sertéstarját a sütőből, és hagyjuk pár percig pihenni. Ezután szeleteljük fel, és tálaljuk köretként friss salátával vagy párolt zöldségekkel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com