Mustáros sertéstarja

Tepsis mustáros sertéstarja

Elkészítési idő: 1 óra 40 perc Nehézség: közepes

A mustáros sertéstarja egy különleges aromával ellátott étel, amit nagyon könnyű elkészíteni és nagyszerű választás ebédre vagy vacsorára is.

Mustáros sertéstarja

Mustáros sertéstarja

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

50

perc
Hűtési idő

30

perc
Összesen

1

óra 

40

perc

Hozzávalók

  • 800 gramm sertéstarja

  • 2 evőkanál dijoni mustár

  • 2 evőkanál méz

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika

  • 1 teáskanál

  • 0,5 teáskanál frissen őrölt fekete bors

  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

  • A sertéstarját mossuk meg és szárítsuk meg. Vágjuk vékony szeletekre, majd tegyük egy tálba.
  • Készítsünk marinádot a mustárból, mézből, zúzott fokhagymából, köményből, pirospaprikából, sóból, frissen őrölt fekete borssal és olívaolajjal. Keverjük össze alaposan.
  • Öntsük a marinádot a sertéstarja szeletekre, és alaposan forgassuk át, hogy mindenhova jusson. Fedjük le a tálat fóliával, majd tegyük hűtőbe legalább 30 percre, de lehetőség szerint hagyjuk pihenni 2-3 órán keresztül, hogy a hús jól átvegye az ízeket.
  • Melegítsünk elő egy serpenyőt közepes lángon. Vegyük ki a sertéstarját a marinádból, és tegyük a serpenyőbe. Süssük 3-4 percig mindkét oldalát, amíg szép aranybarna színt kap.
  • Miután a sertéstarja megsült, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük egy sütőtálba. Öntsük rá a maradék marinádot.
  • Tegyük a sütőtálat előmelegített sütőbe, és süssük további 35-40 percig, amíg a sertéstarja teljesen átsül és a mártás szépen besűrűsödik.
  • Ha kész, vegyük ki a sertéstarját a sütőből, és hagyjuk pár percig pihenni. Ezután szeleteljük fel, és tálaljuk köretként friss salátával vagy párolt zöldségekkel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com