Tépett csirke

Pulled chicken, azaz tépett csirke

Elkészítési idő: 1 óra 5 perc Nehézség: könnyű

A tépett hús már sokaknak ismerősnek tűnhet, viszont van ennek egy egyszerűbb és sokkal gyorsabb elkészítési módja. Ha csirkéből készítjük hamar összeállíthatjuk és már fogyaszthatjuk is ezt a szaftos húst.

Tépett csirke

4.7 3 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

55

perc
Összesen

1

óra 

5

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm csirkemellfilé

  • 1 dl csirkehúsleves

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 evőkanál őrölt paprika

  • 1 evőkanál őrölt fokhagymapor

  • 1,5 teáskanál őrölt kömény

  • 1 darab citrom leve

  • 1,5 teáskanál szárított kakukkfű

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A csirkemellfilét mossuk meg alaposan és vágjuk fel nagyobb darabokra. Tegyük egy nagyobb tepsibe.
  • Az olajat, az alaplevet, a citromlevet és az összes fűszert keverjük össze egy tálban.
  • Ezt öntsük rá a csirkére és jó alaposan forgassuk meg, hogy minden oldala fűszeres legyen.
  • Tegyünk a tepsire alufóliát és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig süssük.
  • Vegyük le a fóliát és még így hagyjuk sülni 15 percig, hogy megpiruljon.
  • Ha elkészült, hagyjuk kicsit kihűlni majd egy villa segítségével tépkedjük szálaira.
  • Tálaljuk szendvicsben, salátával vagy tortillával. De bármilyen köretet választhatunk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com