A tépett hús már sokaknak ismerősnek tűnhet, viszont van ennek egy egyszerűbb és sokkal gyorsabb elkészítési módja. Ha csirkéből készítjük hamar összeállíthatjuk és már fogyaszthatjuk is ezt a szaftos húst.
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
55
percÖsszesen
1
óra5
percHozzávalók
1 kilogramm csirkemellfilé
1 dl csirkehúsleves
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál őrölt paprika
1 evőkanál őrölt fokhagymapor
1,5 teáskanál őrölt kömény
1 darab citrom leve
1,5 teáskanál szárított kakukkfű
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemellfilét mossuk meg alaposan és vágjuk fel nagyobb darabokra. Tegyük egy nagyobb tepsibe.
- Az olajat, az alaplevet, a citromlevet és az összes fűszert keverjük össze egy tálban.
- Ezt öntsük rá a csirkére és jó alaposan forgassuk meg, hogy minden oldala fűszeres legyen.
- Tegyünk a tepsire alufóliát és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig süssük.
- Vegyük le a fóliát és még így hagyjuk sülni 15 percig, hogy megpiruljon.
- Ha elkészült, hagyjuk kicsit kihűlni majd egy villa segítségével tépkedjük szálaira.
- Tálaljuk szendvicsben, salátával vagy tortillával. De bármilyen köretet választhatunk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com