A tárkonyos pulykaragu leves egy igazi klasszikus, amely tökéletes választás a hideg napokra. Ez a krémes, ízletes leves nemcsak finom, de tápláló is, és a tárkony frissessége különleges ízt ad neki.
Tárkonyos pulykaraguleves
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
500 gramm pulykamell filé
2 evőkanál olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 darab sárgarépa
1 darab petrezselyemgyökér
liter alaplé vagy víz
2 evőkanál liszt
200 ml tejszín
2 evőkanál friss vagy szárított tárkony
ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagyobb fazékban hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
- Adjuk hozzá a pulykamell kockákat, és pirítsuk meg őket, amíg minden oldaluk aranybarna nem lesz.
- Szórjuk rá a lisztet, és keverjük össze, hogy a hús minden oldalát bevonja.
- Öntsük hozzá a csirkeleves alaplevet vagy a vizet, majd adjuk hozzá a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret.
- Főzzük körülbelül 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Keverjük hozzá a tejszínt és a tárkonyt, majd főzzük további 10 percig.
- Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Tálalás előtt hagyjuk állni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálaljuk forró, friss kenyérrel vagy zsemlekockákkal. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com