Tárkonyos pulykaraguleves

Tejszínes tárkonyos pulykaraguleves

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A tárkonyos pulykaragu leves egy igazi klasszikus, amely tökéletes választás a hideg napokra. Ez a krémes, ízletes leves nemcsak finom, de tápláló is, és a tárkony frissessége különleges ízt ad neki.

Tárkonyos pulykaraguleves

Tárkonyos pulykaraguleves

0.0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 500 gramm pulykamell filé

  • 2 evőkanál olaj

  • 1 fej hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 darab sárgarépa

  • 1 darab petrezselyemgyökér

  • liter alaplé vagy víz

  • 2 evőkanál liszt

  • 200 ml tejszín

  • 2 evőkanál friss vagy szárított tárkony

  • ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy nagyobb fazékban hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
  • Adjuk hozzá a pulykamell kockákat, és pirítsuk meg őket, amíg minden oldaluk aranybarna nem lesz.
  • Szórjuk rá a lisztet, és keverjük össze, hogy a hús minden oldalát bevonja.
  • Öntsük hozzá a csirkeleves alaplevet vagy a vizet, majd adjuk hozzá a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret.
  • Főzzük körülbelül 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • Keverjük hozzá a tejszínt és a tárkonyt, majd főzzük további 10 percig.
  • Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  • Tálalás előtt hagyjuk állni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálaljuk forró, friss kenyérrel vagy zsemlekockákkal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com