Tárkonyos csirkeragu

Tejszínes tárkonyos csirkeragu

Elkészítési idő: 1 óra 40 perc Nehézség: közepes

A tárkonyos csirkeragu egy ízletes és laktató leves. A tárkony a leves fűszerezésének elengedhetetlen része, mert ez adja a finom, különleges aromáját.

Tejszínes tárkonyos csirkeragu

Tejszínes tárkonyos csirkeragu

0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 

20

perc
Összesen

1

óra 

40

perc

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé

  • 4 dl csirke alaplé

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 evőkanál olaj

  • 1 evőkanál citromlé

  • 250 gramm gomba

  • 30 gramm finomliszt

  • 30 gramm vaj

  • 1,5 dl főzőtejszín

  • 30 gramm finomliszt

  • 3 szál tárkony

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Az olajat felhevítjük a serpenyőben, és rádobjuk az apróra vágott hagymát. A csirkemellet megtisztítjuk, felkockázzuk és belerakjuk a serpenyőbe.
  • A gombát megtisztítjuk és rádobjuk a húsra.
  • Felöntjük az alaplével, és a tejszínt és elkeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, tárkonnyal és citrommal.
  • A vajat és a lisztet alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a serpenyőhöz és besűrítjük. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com