A tárkonyos csirkeragu egy ízletes és laktató leves. A tárkony a leves fűszerezésének elengedhetetlen része, mert ez adja a finom, különleges aromáját.
Tejszínes tárkonyos csirkeragu
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
1
óra20
percÖsszesen
1
óra40
percHozzávalók
40 dkg csirkemellfilé
4 dl csirke alaplé
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál citromlé
250 gramm gomba
30 gramm finomliszt
30 gramm vaj
1,5 dl főzőtejszín
30 gramm finomliszt
3 szál tárkony
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az olajat felhevítjük a serpenyőben, és rádobjuk az apróra vágott hagymát. A csirkemellet megtisztítjuk, felkockázzuk és belerakjuk a serpenyőbe.
- A gombát megtisztítjuk és rádobjuk a húsra.
- Felöntjük az alaplével, és a tejszínt és elkeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, tárkonnyal és citrommal.
- A vajat és a lisztet alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a serpenyőhöz és besűrítjük. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com