Tejszínes-spenótos csirkemell tésztával

Tejszínes-spenótos csirkemell tésztával

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A spenót eléggé megosztja még a felnőtteket is, pedig magas vas tartalmának köszönhetően a változatos étrend része. A következő recept pillanatok alatt elkészíthető, amit kicsik és nagyok egyaránt imádni fognak. Ráadásul a csirkemellfilé kifejezetten laktató fogássá teszi.

Tejszínes-spenótos csirkemell tésztával

5.0 3 szavazat
Fogás: tésztaétel, egytálételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

5

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 50 dkg spenót vagy bébispenót

  • 60 dkg csirkemellfilé

  • só (ízlés szerint)

  • bors (ízlés szerint)

  • 4-5 gerezd fokhagyma

  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió

  • 5 dl főzőtejszín

  • 4 evőkanál olaj

  • 50 dkg penne vagy fusilli tészta

  • tálaláshoz Parmezán vagy Grana Padano sajt (opcionális)

Elkészítés

  • Első lépésként a forrásban lévő vízben a csomagoláson olvasható utasítások szerinti idő alatt megfőzzük a tésztát, leszűrjük, majd félrerakjuk.
  • Egy serpenyőben alacsony lángon olajat hevítünk, és az azonos darabokra aprított fokhagymát 2-3 perc alatt megpirítjuk.
  • Ehhez adjuk hozzá a kockákra vágott csirkemellfilét, amit sózunk, borsozunk, majd fedő alatt puhára sütjük.
  • Levesszük a fedőt, és hozzáadjuk a spenótot, amit addig párolunk, amíg összefonnyad, de még van tartása.
  • Ráöntjük a főzőtejszínt, amit őrölt szerecsendióval ízesítünk, és további 5 percig alacsony lángon, folyamatosan kevergetés mellett főzzük. Végül összekeverjük a már leszűrt tésztával.
  • A tetejére Parmezán vagy Grana Padano sajtot reszelhetünk, ami különleges ízeket kölcsönöz a tésztának. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com