Sonkás rakott tészta

Tejszínes sonkás rakott tészta

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A sonkás rakott tészta egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ízletes fogás, amely tökéletes választás lehet ebédre vagy vacsorára. A szaftos sonka, a krémes sajtszósz és a puha tészta tökéletes harmóniát alkotnak ebben a kedvelt egytálételben.

Sonkás rakott tészta

Sonkás rakott tészta

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 400 gramm tészta

  • 300 gramm főtt sonka

  • 200 gramm sajt

  • 2 dl tejszín

  • 2 dl tej

  • 2 evőkanál liszt

  • 2 evőkanál vaj

  • 1 fej hagyma

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 1 teáskanál szárított bazsalikom

Elkészítés

  • Főzzük meg a tésztát sós vízben a csomagoláson feltüntetett idő szerint, majd szűrjük le.
  • Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és pároljuk meg benne az apróra vágott hagymát. Szórjuk rá a lisztet, és kevergetve pirítsuk világosra. Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és a tejszínt, folyamatosan keverve, amíg besűrűsödik. Fűszerezzük sóval, borssal és a szárított fűszerekkel.
  • Egy tűzálló tál aljára tegyünk egy réteg tésztát, erre egy réteg sonkát, majd öntsük rá a sajtszószt. Ismételjük meg a rétegezést, amíg az összetevők el nem fogynak. A tetejére szórjunk bőségesen reszelt sajtot.
  • Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20-25 percig, amíg a teteje szépen megpirul. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: A sonkás rakott tészta variálható zöldségekkel, például brokkolival vagy gombával, továbbá más húsokkal, mint például csirke vagy pulyka.

Fotó: canva.com