A karfiolkrémleves egy könnyű és ízletes fogás, amely tökéletes választás lehet bármikor. A krémes és selymes textúrájú leves a karfiol ízét tökéletes kiemeli, és garantáltan ízleni fog mindenkinek.
Tejszínes karfiolkrémleves
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
1 darab karfiol
1 darab vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
4 bögre zöldségleves alaplé
1 bögre tej
0,5 bögre tejszín
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagy fazékban olvasszuk fel a vajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a finomra aprított vöröshagymát, és pirítsuk üvegesre, kb. 5 percig. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk további 1 percig.
- Tegyük a fazékba a karfiol rózsákat és keverjük össze a hagymával. Főzzük őket 5 percig, majd öntsük hozzá a zöldségleves alaplevet. Főzzük további 20-25 percig, amíg a karfiol megpuhul.
- Vegyük le a levest a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni. Ezután egy turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsük simára.
- Visszatesszük a levest a tűzre, és közepes lángon melegítjük. Hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, majd sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. Forraljuk fel, majd főzzük további 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
- Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy snidlinggel, és kínáljuk melegen. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com