Karfiolkrémleves

Tejszínes karfiolkrémleves

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A karfiolkrémleves egy könnyű és ízletes fogás, amely tökéletes választás lehet bármikor. A krémes és selymes textúrájú leves a karfiol ízét tökéletes kiemeli, és garantáltan ízleni fog mindenkinek.

Tejszínes karfiolkrémleves

Tejszínes karfiolkrémleves

0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 1 darab karfiol

  • 1 darab vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál vaj

  • 4 bögre zöldségleves alaplé

  • 1 bögre tej

  • 0,5 bögre tejszín

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy nagy fazékban olvasszuk fel a vajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a finomra aprított vöröshagymát, és pirítsuk üvegesre, kb. 5 percig. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk további 1 percig.
  • Tegyük a fazékba a karfiol rózsákat és keverjük össze a hagymával. Főzzük őket 5 percig, majd öntsük hozzá a zöldségleves alaplevet. Főzzük további 20-25 percig, amíg a karfiol megpuhul.
  • Vegyük le a levest a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni. Ezután egy turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsük simára.
  • Visszatesszük a levest a tűzre, és közepes lángon melegítjük. Hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, majd sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. Forraljuk fel, majd főzzük további 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy snidlinggel, és kínáljuk melegen. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com