Tejszínes gyümölcstorta

Mascarponés tejszínes gyümölcstorta

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A tejszínes gyümölcstorta egy nagyon könnyed és frissítő desszert, ami nem csak nyárra tökéletes választás, de nagyon jól megállja a helyét szülinapokon, ünnepi alkalmakon is.

Tejszínes gyümölcstorta

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

12

szelet
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 200 gramm keksz

  • 100 gramm vaj

  • 500 ml tejszín

  • 250 gramm mascarpone sajt

  • 100 gramm porcukor

  • 1 teáskanál vanília kivonat vagy vaníliás cukor

  • friss gyümölcsök (pl. eper, málna, kivi, sárgadinnye) ízlés szerinti mennyiségben

Elkészítés

  • Törjük össze a kekszet egy zacskóban vagy egy vászonzsákban. A darabok ne legyenek túl nagyok, de nem kell teljesen finomra őrölni.
  • Keverjük össze a darált kekszet az olvasztott vajjal egy tálban, majd nyomkodjuk tortaforma aljára. Nyomkodjuk jól össze a kekszet, hogy egyenletes alapot képezzen.
  • tejszínt verjük kemény habbá egy nagy tálban. Adjuk hozzá a mascarpone sajtot, a porcukrot és a vanília kivonatot vagy vaníliás cukrot. Keverjük össze alaposan, amíg egy sima és habos krémet kapunk.
  • Öntsük a tejszínes krémet a kekszes alapra a tortaformában, majd simítsuk el a tetejét egy spatulával vagy késsel.
  • Díszítsük a tortát friss gyümölcsökkel. Válasszunk szép és érett gyümölcsöket, és helyezzük el őket a torta tetején, kreatív módon.
  • Tegyük a tortát hűtőbe legalább 1 órára, hogy megdermedjen és összeérjenek az ízek.
  • Szeleteljük fel és tálaljuk a tejszínes gyümölcstortát. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com