A tejszínes gyümölcstorta egy nagyon könnyed és frissítő desszert, ami nem csak nyárra tökéletes választás, de nagyon jól megállja a helyét szülinapokon, ünnepi alkalmakon is.
Tejszínes gyümölcstorta
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
12
szeletElőkészítés
30
percElkészítés
30
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
200 gramm keksz
100 gramm vaj
500 ml tejszín
250 gramm mascarpone sajt
100 gramm porcukor
1 teáskanál vanília kivonat vagy vaníliás cukor
friss gyümölcsök (pl. eper, málna, kivi, sárgadinnye) ízlés szerinti mennyiségben
Elkészítés
- Törjük össze a kekszet egy zacskóban vagy egy vászonzsákban. A darabok ne legyenek túl nagyok, de nem kell teljesen finomra őrölni.
- Keverjük össze a darált kekszet az olvasztott vajjal egy tálban, majd nyomkodjuk tortaforma aljára. Nyomkodjuk jól össze a kekszet, hogy egyenletes alapot képezzen.
- tejszínt verjük kemény habbá egy nagy tálban. Adjuk hozzá a mascarpone sajtot, a porcukrot és a vanília kivonatot vagy vaníliás cukrot. Keverjük össze alaposan, amíg egy sima és habos krémet kapunk.
- Öntsük a tejszínes krémet a kekszes alapra a tortaformában, majd simítsuk el a tetejét egy spatulával vagy késsel.
- Díszítsük a tortát friss gyümölcsökkel. Válasszunk szép és érett gyümölcsöket, és helyezzük el őket a torta tetején, kreatív módon.
- Tegyük a tortát hűtőbe legalább 1 órára, hogy megdermedjen és összeérjenek az ízek.
- Szeleteljük fel és tálaljuk a tejszínes gyümölcstortát. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com