Gombamártás

Tejszínes gombamártás

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A gombamártás egy nagyon krémes és gazdag mártás, melynek alapját a friss vagy szárított gombák adják, és egy igazi ínyencség! Jól illik húsokhoz, tésztákhoz, rizshez és burgonyához is.

Tejszínes gombamártás

Tejszínes gombamártás

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 30 dkg gomba (pl. csiperke, laskagomba, vargánya)

  • 3 evőkanál vaj

  • 3 evőkanál liszt

  • 2 dl víz vagy húsleves

  • 3 dl tejszín

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • pirospaprika

Elkészítés

  • A gombát mossuk majd tisztítsuk meg és szeleteljük fel.
  • Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, és pirítsuk meg rajta a lisztet, majd vegyük le a tűzről és szórjuk meg a pirospaprikával.
  • Adjuk hozzá a tejszínt és a vizet vagy a húslevest és keverjük simára. Tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.
  • Tegyük bele a gombát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Körülbelül 15-20 percig főzzük alacsony lángos, amíg a gomba megpuhul és a mártás besűrűsödik. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com