Tejszínes csirke felsőcomb

Gyors tejszínes csirke felsőcomb

Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: közepes

A tejszínes csirke felsőcomb elkészítése gyors és nagyon egyszerű, ha egy ízletes főétel szeretnénk tálalni. A csirkehúst bevonja a krémes, tejszínes szósz, a köret pedig ránk van bízva.

Tejszínes csirke felsőcomb

5 1 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

45

perc

Hozzávalók

  • 4 darab csirke felsőcomb

  • 2 evőkanál vaj

  • 1 darab vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 dl tejszín

  • 1 dl alaplé

  • 2 evőkanál liszt

  • 1 teáskanál kakukkfű

  • 1 darab citrom

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A csirke felsőcombokat sózzuk és borsozzuk.
  • Serpenyőben hevítsük fel a vajat közepes lángon, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pároljuk 3-4 percig, amíg a hagyma megpuhul.
  • Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük jól össze. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a csirkehús alaplevet, majd adjuk hozzá a tejszínt is. Keverjük össze a szószt, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet. Főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.
  • Grill serpenyőben grillezük ki a csirke felsőcombokat mindkét oldalon 8-10 percig, amíg aranybarna lesz.
  • A grillezett csirke felsőcombokat tálaljuk a tejszínes szószban. Díszítsük citrom szeletekkel és friss kakukkfűvel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com