A tejszínes csirke felsőcomb elkészítése gyors és nagyon egyszerű, ha egy ízletes főétel szeretnénk tálalni. A csirkehúst bevonja a krémes, tejszínes szósz, a köret pedig ránk van bízva.
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
30
percÖsszesen
45
percHozzávalók
4 darab csirke felsőcomb
2 evőkanál vaj
1 darab vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1 dl alaplé
2 evőkanál liszt
1 teáskanál kakukkfű
1 darab citrom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirke felsőcombokat sózzuk és borsozzuk.
- Serpenyőben hevítsük fel a vajat közepes lángon, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pároljuk 3-4 percig, amíg a hagyma megpuhul.
- Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük jól össze. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a csirkehús alaplevet, majd adjuk hozzá a tejszínt is. Keverjük össze a szószt, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet. Főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.
- Grill serpenyőben grillezük ki a csirke felsőcombokat mindkét oldalon 8-10 percig, amíg aranybarna lesz.
- A grillezett csirke felsőcombokat tálaljuk a tejszínes szószban. Díszítsük citrom szeletekkel és friss kakukkfűvel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com