A rakott krumpli egy klasszikus magyar étel, ami szinte minden háztartásban megszokott fordulni. Ha kicsit átalakítanánk, készítsük virslivel, amely ebben a köretben igen különleges ízvilágot biztosít.
Virslis rakott krumpli
Fogás: főételKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
1 kilogramm burgonya
8 darab virsli
1 darab vöröshagyma
200 gramm reszelt sajt
2 dl tejföl
2 dl tej
2 evőkanál vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Hámozzuk meg és szeleteljük fel vékonyra a burgonyát. Tegyük a szeleteket egy nagy lábasba, és öntsük fel vízzel. Főzzük kb. 10-15 percig, amíg a burgonya megpuhul, de még nem teljesen főtt át. Szűrjük le a vizet.
- Vágjuk fel a virsliket karikákra.
- Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsuk meg, amíg aranybarna lesz.
- Helyezzünk egy réteg félkész burgonyát egy kivajazott tűzálló tálba. Szórjuk meg sóval, borssal és a pirított vöröshagyma felével. Tegyünk rá egy réteg virslit, majd reszelt sajtot. Ismételjük meg a rétegezést a maradék hozzávalókkal.
- Keverjük össze a tejfölt és a tejet, majd öntsük a tetejére a tálban lévő hozzávalókra. Bizonyosodjunk meg róla, hogy minden réteget jól átjár.
- Tegyük a tepsit előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon kb. 25-30 percig, amíg a teteje szépen megbarnul.
- Tálaljuk a virslis rakott krumplit friss petrezselyemmel megszórva. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com