Virslis rakott krumpli

Tejfölös virslis rakott krumpli

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A rakott krumpli egy klasszikus magyar étel, ami szinte minden háztartásban megszokott fordulni. Ha kicsit átalakítanánk, készítsük virslivel, amely ebben a köretben igen különleges ízvilágot biztosít.

Virslis rakott krumpli

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 1 kilogramm burgonya

  • 8 darab virsli

  • 1 darab vöröshagyma

  • 200 gramm reszelt sajt

  • 2 dl tejföl

  • 2 dl tej

  • 2 evőkanál vaj

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Hámozzuk meg és szeleteljük fel vékonyra a burgonyát. Tegyük a szeleteket egy nagy lábasba, és öntsük fel vízzel. Főzzük kb. 10-15 percig, amíg a burgonya megpuhul, de még nem teljesen főtt át. Szűrjük le a vizet.
  • Vágjuk fel a virsliket karikákra.
  • Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsuk meg, amíg aranybarna lesz.
  • Helyezzünk egy réteg félkész burgonyát egy kivajazott tűzálló tálba. Szórjuk meg sóval, borssal és a pirított vöröshagyma felével. Tegyünk rá egy réteg virslit, majd reszelt sajtot. Ismételjük meg a rétegezést a maradék hozzávalókkal.
  • Keverjük össze a tejfölt és a tejet, majd öntsük a tetejére a tálban lévő hozzávalókra. Bizonyosodjunk meg róla, hogy minden réteget jól átjár.
  • Tegyük a tepsit előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon kb. 25-30 percig, amíg a teteje szépen megbarnul.
  • Tálaljuk a virslis rakott krumplit friss petrezselyemmel megszórva. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com