A tejfölös bundás csirkemell egy igazán ízletes és könnyen elkészíthető fogás, amely a csirkemell szaftosságát kombinálja a tejföl pikáns ízével és a ropogós bundával.
Bundás csirkemell
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
4 darab csirkemell filé
200 ml tejföl
2 darab tojás
100 gramm liszt
100 gramm zsemlemorzsa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál fokhagymapor
olaj
Elkészítés
- A csirkemelleket klopfoljuk ki óvatosan, hogy egyenletes vastagságúak legyenek, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukat.
- Egy mély tálban keverjük össze a tejfölt a tojásokkal, pirospaprikával és fokhagymaporral. Egy másik tálban készítsük elő a lisztet, és egy harmadikban a zsemlemorzsát.
- Minden csirkemellet először forgassunk meg alaposan a lisztben, rázva le a felesleget, majd mártsuk a tejfölös keverékbe, végül forgassuk meg alaposan a zsemlemorzsában is.
- Egy nagy serpenyőben hevítsünk elegendő olajat közepes lángon. Amikor az olaj forró, helyezzük bele a panírozott csirkemelleket, és süsük őket aranybarnára és ropogósra mindkét oldalukon, körülbelül 5-7 percig egyik oldalon.
- Amikor a csirkemellek kész, helyezzük őket papírtörlőre, hogy lecsepegjen róluk a felesleges olaj.
- Tálalhatjuk friss salátával, sült zöldségekkel vagy akár egy könnyű joghurtos mártogatóssal. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com