Tejfölös bundás csirkemell

Tejfölös bundás csirkemell

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A tejfölös bundás csirkemell egy igazán ízletes és könnyen elkészíthető fogás, amely a csirkemell szaftosságát kombinálja a tejföl pikáns ízével és a ropogós bundával.

Bundás csirkemell

Bundás csirkemell

5.0 1 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemell filé

  • 200 ml tejföl

  • 2 darab tojás

  • 100 gramm liszt

  • 100 gramm zsemlemorzsa

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 1 teáskanál pirospaprika

  • 1 teáskanál fokhagymapor

  • olaj

Elkészítés

  • A csirkemelleket klopfoljuk ki óvatosan, hogy egyenletes vastagságúak legyenek, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukat.
  • Egy mély tálban keverjük össze a tejfölt a tojásokkal, pirospaprikával és fokhagymaporral. Egy másik tálban készítsük elő a lisztet, és egy harmadikban a zsemlemorzsát.
  • Minden csirkemellet először forgassunk meg alaposan a lisztben, rázva le a felesleget, majd mártsuk a tejfölös keverékbe, végül forgassuk meg alaposan a zsemlemorzsában is.
  • Egy nagy serpenyőben hevítsünk elegendő olajat közepes lángon. Amikor az olaj forró, helyezzük bele a panírozott csirkemelleket, és süsük őket aranybarnára és ropogósra mindkét oldalukon, körülbelül 5-7 percig egyik oldalon.
  • Amikor a csirkemellek kész, helyezzük őket papírtörlőre, hogy lecsepegjen róluk a felesleges olaj.
  • Tálalhatjuk friss salátával, sült zöldségekkel vagy akár egy könnyű joghurtos mártogatóssal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com