Babfőzelék

Tejfölös babfőzelék

Elkészítési idő: 1 óra 50 perc Nehézség: közepes

A babfőzelék ugyan nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető ételek közé, ám annál inkább megéri a várakozást ez a laktató fogás. Az alapos előkészületeknek hála ez a nosztalgikus főétel biztosan a család kedvence lesz.

Babfőzelék

0 0 szavazat
Fogás: főzelékKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 

30

perc
Összesen

1

óra 

50

perc

Hozzávalók

  • 50 dkg 50 szárazbab

  • 600 gramm 600 füstölt hús

  • 1 darab 1 vöröshagyma

  • 3 evőkanál 3 liszt

  • 3 evőkanál 3 olaj

  • 1 teáskanál 1 pirospaprika

  • 3 gerezd 3 fokhagyma

  • 3 darab 3 babérlevél

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A babot mossuk meg, majd áztassuk be legalább 5 órára vagy egész éjszakára.
  • A húst alaposan mossuk és öblítsük el, majd a babbal együtt rakjuk egy tálba.
  • Locsoljunk rá annyi vizet, amennyi ellepi az egészet, majd adjuk hozzá a borsot, babérlevelet és a vöröshagymát. (Sózni elég a végén, ha szükséges).
  • Ha megpuhult minden, rántást készítünk és ezt hozzáadva a főzelékhez, még pár percig főzzük. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: Tejföllel tálalva a legízletesebb!

Fotó: canva.com