Tavaszi tekercs

Zöldséges tavaszi tekercs

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: közepes

A tavaszi tekercs egy könnyű és frissítő előétel, mely a tavasz ízeit és színeit hozza az asztalra. Egyedülállóan ropogós és ízletes, és ideális választás lehet bármilyen ünnepi alkalmakra vagy csak egy egyszerű, könnyű vacsorára is.

Tavaszi tekercs

Tavaszi tekercs

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 12 darab rizslap

  • 100 gramm rizstészta

  • 1 darab répa

  • 1 darab uborka

  • 1 darab kaliforniai paprika

  • 100 gramm tofu

  • szójaszósz

Elkészítés

  • A rizstésztát főzzük meg csomagoláson feltüntetett utasítások szerint. Amikor kész, öblítsük le hideg vízzel, majd hagyjuk lecsöpögni.
  • Egy lapos edényt töltünk meg meleg vízzel. Egyesével mártsuk bele a rizslapokat a vízbe kb. 15 másodpercre, amíg lágyak lesznek, majd tegyük őket egy tiszta felületre.
  • Helyezzünk egy kevés rizstésztát a rizslap közepére, majd rakjunk rá egy kevés répát, uborkát, paprikát, tofu csíkokat és friss korianderlevelet vagy metélőhagymát.
  • Hajtsuk be az alsó részét, majd az oldalakat a töltelék fölé, és tekerjük fel szorosan, hogy ne essen ki a töltelék.
  • Ismételjük meg a folyamatot a többi rizslap és töltelék esetében.
  • A ropogós végeredmény érdekében tegyük a tekercseket forró serpenyőbe, amíg kicsit megpirulnak.
  • Tálaláskor vágjuk fel a tekercseket ketté, és tálaljuk őket szójaszósszal vagy más kedvenc mártogatósunkkal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com