Tartiflette

Tartiflette, avagy a francia rakott krumpli

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

A tartiflette egy gazdag és ízletes francia egytálétel, amely a Savoy régióból származik. Ez a fogás a burgonya, a hagyma, a szalonna és a reblochon sajt tökéletes kombinációjával készül, ideális választás egy hideg téli estére.

Tartiflette

Tartiflette

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: franciaNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm burgonya

  • 200 gramm füstölt szalonna

  • 2 fej hagyma

  • 450 gramm reblochon sajt

  • 2 dl tejszín

  • 1 gerezd fokhagyma

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát, majd vegyük ki és tegyük félre. Ugyanebben a serpenyőben pároljuk meg a hagymát, amíg megpuhul.
  • Vajazzunk ki egy nagy sütőtálat, és dörzsöljük be a fokhagymával. Rétegezzük bele a burgonya szeleteket, a hagymát és a szalonnát. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük rá a tejszínt.
  • Helyezzük a Reblochon sajtot a tetejére, a vágott felülettel felfelé.
  • Süssük a sütőben kb. 50-60 percig, amíg a burgonya megpuhul és a teteje szépen megpirul. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: A tartiflette-t friss salátával és egy pohár francia fehérborral is tálalhatjuk a tökéletes ízélmény érdekében.

Fotó: canva.com