A tandoori csirkemell az indiai konyha egyik legnépszerűbb fogása. A joghurtban és fűszerekben pácolt csirkemell szaftos és ízletes, a tandoori masala pedig egyedi, pikáns ízt kölcsönöz neki.
Tandoori csirkemell
Fogás: főételKonyha: indiaiNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
30
percElkészítés
30
percHűtési idő
2
óraÖsszesen
3
óraHozzávalók
4 darab csirkemellfilé
200 ml joghurt
2 evőkanál tandoori masala fűszerkeverék
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt paprika
1 teáskanál őrölt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 darab citrom leve
só ízlés szerint
friss korianderlevél
Elkészítés
- Készítsük elő a pácot a joghurt, tandoori masala, római kömény, koriander, kurkuma, paprika, gyömbér, fokhagyma, citromlé és só összekeverésével egy nagy tálban.
- Vágjuk be a csirkemelleket néhány helyen, hogy a pác jobban átjárja őket, majd helyezzük őket a pácba. Győződjünk meg róla, hogy mindenhol befedik a fűszerek. Fedjük le, és hagyjuk pácolódni a hűtőben legalább 2 órán át, de egy éjszakán át még jobb.
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Helyezzük a csirkemelleket egy sütőrácsra, és süssük őket kb. 25-30 percig.
- Tálaljuk friss korianderlevéllel megszórva, és kínáljunk hozzá friss naan kenyeret vagy rizst. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com