Tandoori csirkemell

Fűszeres tandoori csirkemell

Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: közepes

A tandoori csirkemell az indiai konyha egyik legnépszerűbb fogása. A joghurtban és fűszerekben pácolt csirkemell szaftos és ízletes, a tandoori masala pedig egyedi, pikáns ízt kölcsönöz neki.

Tandoori csirkemell

Tandoori csirkemell

4.0 1 szavazat
Fogás: főételKonyha: indiaiNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

30

perc
Hűtési idő

2

óra 
Összesen

3

óra 

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemellfilé

  • 200 ml joghurt

  • 2 evőkanál tandoori masala fűszerkeverék

  • 1 teáskanál őrölt római kömény

  • 1 teáskanál őrölt koriander

  • 1 teáskanál őrölt kurkuma

  • 1 teáskanál őrölt paprika

  • 1 teáskanál őrölt gyömbér

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 darab citrom leve

  • só ízlés szerint

  • friss korianderlevél

Elkészítés

  • Készítsük elő a pácot a joghurt, tandoori masala, római kömény, koriander, kurkuma, paprika, gyömbér, fokhagyma, citromlé és só összekeverésével egy nagy tálban.
  • Vágjuk be a csirkemelleket néhány helyen, hogy a pác jobban átjárja őket, majd helyezzük őket a pácba. Győződjünk meg róla, hogy mindenhol befedik a fűszerek. Fedjük le, és hagyjuk pácolódni a hűtőben legalább 2 órán át, de egy éjszakán át még jobb.
  • Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Helyezzük a csirkemelleket egy sütőrácsra, és süssük őket kb. 25-30 percig.
  • Tálaljuk friss korianderlevéllel megszórva, és kínáljunk hozzá friss naan kenyeret vagy rizst. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com