Sörkifli

Szezámmagos sörkifli

Elkészítési idő: 2 óra 10 perc Nehézség: könnyű

A sörkifli remek választás lehet reggelire, uzsonnának vagy akár egy kis ebéd utáni nasinak. Azt, hogy mivel szórjuk meg, rajtunk áll. Lehet sajt, szezámmag, só is akár, így mindig variálható ez a finom sörkifli.

Szezámmagos sörkifli

Szezámmagos sörkifli

0 0 szavazat
Konyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

10

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

20

perc
Hűtési idő

1

óra 

30

perc
Összesen

2

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 2,5 dl tej

  • 2 evőkanál tejföl

  • 1 dl olaj

  • 500 gramm liszt

  • 1 evőkanál cukor

  • 5 dkg friss élesztő

  • 2 teáskanál

  • 5 dkg vaj

  • 1 darab tojás

Elkészítés

  • A cukrot, a tejet és a tejfölt keverjük össze és morzsoljuk bele az élesztőt majd várjuk meg, míg felfut. A tejre és tejfölre rá is melegíthetünk.
  • Egy tálban keverjük össze a sót, a lisztet, a tojást, az olajat és a felfuttatott élesztőt.
  • Keverjük össze alaposan, majd dagasszuk. Lefedve 60 percig kelesszük.
  • Ha letelt, átgyúrás uátán osszuk 4 egyenlő részre és mindegyik darabot gyúrjuk át, majd gyújtsuk ki kör alakúra.
  • köröket 8 háromszögre vágjuk és mindegyik kenjük meg vajjal.
  • Tekerjük fel, mint egy kiflit. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgassuk a kész sörkifliket.
  • Még 20 percig kelesszük így is.
  • Egy tojással kenjük le a kifliket és szórjuk meg szezámmaggal, de ezt cserélhetjük, amire szeretnénk. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com