Szecsuáni csirke

Szaftos szecsuáni csirke

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

A szecsuáni csirke egy igazi ízkavalkád, amely a hagyományos kínai konyha gazdag ízeit hozza el az asztalunkra. Ez a fogás a csípős, fűszeres és kissé édes ízek tökéletes harmóniáját kínálja.

Szecsuáni csirke

Szecsuáni csirke

5.0 1 szavazat
Fogás: főételKonyha: kínaiNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

30

perc
Pihentetési idő

20

perc
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm csirkemell

  • 2 evőkanál szójaszósz

  • 1 evőkanál kukoricaliszt

  • 2 evőkanál szezámolaj

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál friss gyömbér

  • 2 darab szárított szecsuáni chili

  • 1 darab piros kaliforniai paprika

  • 100 gramm konzerv bambuszrügy

  • 50 ml csirkealaplé

  • 2 evőkanál oysterszósz

  • 1 teáskanál cukor

  • 1 teáskanál rizsecet

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy tálban keverjük össze a csirkemell kockákat a szójaszósszal és kukoricaliszttel. Hagyjuk állni 20 percig, hogy a hús jól átvegye az ízeket.
  • Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsük fel az szezámolajat, majd adjuk hozzá a csirkét, és süssük aranybarnára. Vegyük ki, és tegyük félre.
  • Ugyanabban az edényben adjuk hozzá a fokhagymát, gyömbért és szecsuáni chilit, és pirítsuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a piros paprikát és bambuszrügyet, és főzzük további néhány percig.
  • Keverjük össze a csirkealaplevet, oysterszószt, cukrot és rizsecetet egy kis tálban, majd öntsük az edénybe. Főzzük, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
  • Tegyük vissza a csirkét az edénybe, keverjük össze a szósszal, és főzzük még néhány percig.
  • Ízesítsük sóval és borssal, majd tálaljuk friss korianderrel és szezámmaggal megszórva.
  • Tálaljuk rizzsel vagy ázsiai tésztával. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com