A szecsuáni csirke egy igazi ízkavalkád, amely a hagyományos kínai konyha gazdag ízeit hozza el az asztalunkra. Ez a fogás a csípős, fűszeres és kissé édes ízek tökéletes harmóniáját kínálja.
Szecsuáni csirke
Fogás: főételKonyha: kínaiNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
30
percElkészítés
30
percPihentetési idő
20
percÖsszesen
1
óra20
percHozzávalók
500 gramm csirkemell
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál kukoricaliszt
2 evőkanál szezámolaj
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál friss gyömbér
2 darab szárított szecsuáni chili
1 darab piros kaliforniai paprika
100 gramm konzerv bambuszrügy
50 ml csirkealaplé
2 evőkanál oysterszósz
1 teáskanál cukor
1 teáskanál rizsecet
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy tálban keverjük össze a csirkemell kockákat a szójaszósszal és kukoricaliszttel. Hagyjuk állni 20 percig, hogy a hús jól átvegye az ízeket.
- Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsük fel az szezámolajat, majd adjuk hozzá a csirkét, és süssük aranybarnára. Vegyük ki, és tegyük félre.
- Ugyanabban az edényben adjuk hozzá a fokhagymát, gyömbért és szecsuáni chilit, és pirítsuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a piros paprikát és bambuszrügyet, és főzzük további néhány percig.
- Keverjük össze a csirkealaplevet, oysterszószt, cukrot és rizsecetet egy kis tálban, majd öntsük az edénybe. Főzzük, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
- Tegyük vissza a csirkét az edénybe, keverjük össze a szósszal, és főzzük még néhány percig.
- Ízesítsük sóval és borssal, majd tálaljuk friss korianderrel és szezámmaggal megszórva.
- Tálaljuk rizzsel vagy ázsiai tésztával. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com