A virslis lecsó a nyári időszak elmaradhatatlan fogása. Friss zöldségekkel megfőzve az egyik legjobb ebéd, vacsora választás. A zöldségeket pedig variálhatjuk is.
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
30
percÖsszesen
40
percHozzávalók
4 darab virsli
1 darab vöröshagyma
2 darab paprika
2 darab paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
só
bors
1 teáskanál pirospaprika
Elkészítés
- A virslit vágjuk kis kockákra, majd a vöröshagymával és az olajjal együtt pirítsuk meg egy serpenyőben.
- Adjuk hozzá a kockára vágott paprikát, a fokhagymát és a pirospaprikát, majd pirítsuk tovább 2-3 percig.
- Vágjuk kockákra a paradicsomot és tegyük a serpenyőbe, majd adjuk hozzá az ízesítést (só, bors).
- Keverjük össze az összetevőket, majd főzzük közepes lángon 10-15 percig, amíg az összes zöldség megpuhul.
- Tálaljuk melegen, friss kenyérrel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com