Toszkán csirkeragu

Szaftos toszkán csirkeragu

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A toszkán csirkeragu egy nagyon ízletes, paradicsomszószos étel, Olaszországból. Elkészítése nagyon egyszerű, és biztosan feldobjuk vele a közös ebédeket.

Szaftos toszkán csirkeragu

5 1 szavazat
Fogás: főételKonyha: olaszNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 500 gramm csirkemell

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 darab közepes vöröshagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 darab sárgarépa

  • 1 darab zellerszár

  • 1 csipet szárított oregánó

  • 1 csipet szárított bazsalikom

  • 1 csipet szárított rozmaring

  • 400 gramm konzervált paradicsom

  • 250 ml csirkehús alaplé

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • friss bazsalikom vagy petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

  • Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pároljuk üvegesre.
  • Keverjük hozzá a felkockázott sárgarépát és zellerszárat. Főzzük 2-3 percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.
  • Tegyük a felkockázott csirkemellet a serpenyőbe, majd pirítsuk meg minden oldalán, amíg aranybarna lesz. Ezután fűszerezzük sóval, fekete borssal, szárított oregánóval, bazsalikommal és rozmaringgal.
  • Öntsük a konzervált paradicsomot és a csirkehús alaplevet a serpenyőbe. Forraljuk fel, majd vegyük le a hőfokot alacsonyra, és fedő alatt főzzük 25-30 percig, amíg a csirkemell megpuhul.
  • Tálaláskor szórjuk meg aprított friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel, és szórjunk a tetejére frissen reszelt parmezánt. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com