A toszkán csirkeragu egy nagyon ízletes, paradicsomszószos étel, Olaszországból. Elkészítése nagyon egyszerű, és biztosan feldobjuk vele a közös ebédeket.
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
500 gramm csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
1 darab közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 darab sárgarépa
1 darab zellerszár
1 csipet szárított oregánó
1 csipet szárított bazsalikom
1 csipet szárított rozmaring
400 gramm konzervált paradicsom
250 ml csirkehús alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
friss bazsalikom vagy petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés
- Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pároljuk üvegesre.
- Keverjük hozzá a felkockázott sárgarépát és zellerszárat. Főzzük 2-3 percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.
- Tegyük a felkockázott csirkemellet a serpenyőbe, majd pirítsuk meg minden oldalán, amíg aranybarna lesz. Ezután fűszerezzük sóval, fekete borssal, szárított oregánóval, bazsalikommal és rozmaringgal.
- Öntsük a konzervált paradicsomot és a csirkehús alaplevet a serpenyőbe. Forraljuk fel, majd vegyük le a hőfokot alacsonyra, és fedő alatt főzzük 25-30 percig, amíg a csirkemell megpuhul.
- Tálaláskor szórjuk meg aprított friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel, és szórjunk a tetejére frissen reszelt parmezánt. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com