Tárkonyos tokány

Szaftos tárkonyos tokány

Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: könnyű

Ha vágynánk egy kis szaftos, húsos ételre, akkor a tárkonyos tokány lehet az egyik legjobb választás. Ízletes és biztosan feldobja a családi összejöveteleket.

Tárkonyos tokány

5.0 6 szavazat
Fogás: húsételKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

55

perc

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb vagy csirkemell

  • 1 doboz tejföl

  • 1 csomag tészta (ránk van bízva milyen)

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 fej vöröshagyma

  • liszt

  • tárkony ízlés szerint

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • kakukkfű ízlés szerint

Elkészítés

  • A hagymákat felvágjuk kockákra, majd kevés olajon elkezdjük pirítani. Hozzá nyomjuk a zúzott fokhagymát.
  • A húst (olyan hús, amit fel tudunk vágni csíkokra) megmossuk majd csíkokra vágjuk és ráöntjük a hagymára.
  • Ha megfőtt, fűszerezzük és 1 pohár vízzel leöntjük. Ha a hús megpuhult, habarást készítünk tejföllel és liszttel, majd ráöntjük.
  • Tésztával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com