Ha vágynánk egy kis szaftos, húsos ételre, akkor a tárkonyos tokány lehet az egyik legjobb választás. Ízletes és biztosan feldobja a családi összejöveteleket.
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
45
percÖsszesen
55
percHozzávalók
50 dkg sertéscomb vagy csirkemell
1 doboz tejföl
1 csomag tészta (ránk van bízva milyen)
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
liszt
tárkony ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymákat felvágjuk kockákra, majd kevés olajon elkezdjük pirítani. Hozzá nyomjuk a zúzott fokhagymát.
- A húst (olyan hús, amit fel tudunk vágni csíkokra) megmossuk majd csíkokra vágjuk és ráöntjük a hagymára.
- Ha megfőtt, fűszerezzük és 1 pohár vízzel leöntjük. Ha a hús megpuhult, habarást készítünk tejföllel és liszttel, majd ráöntjük.
- Tésztával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com