A szűzpecsenye remek választás lehet, hiszen nagyon sok variáció van arra, hogyan készítsük el. Salátával vagy krumplival tálalva tökéletes választás lehet.
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
40
percÖsszesen
50
percHozzávalók
4 darab szűzpecsenye
2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt bors
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
Elkészítés
- A szűzpecsenye szeleteket alaposan mossuk meg, majd dörzsöljük bele a sót és a borsot.
- Egy serpenyőben melegítsünk olívaolajat és adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, ha megpirult akkor tegyük rá a hússzeleteket és mindkét oldalukat süssük meg.
- Ha kivettük a húsokat, tegyünk rájuk egy evőkanál vajat és várjuk meg, ameddig teljesen felolvad.
- Fedjük le alufóliával és 20 percig pihentetjük a vajas pácban.
- Tálaljuk felszeletelve, krumplival, salátával vagy zöldségekkel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com