Szűzpecsenye

Szaftos szűzpecsenye

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: könnyű

A szűzpecsenye remek választás lehet, hiszen nagyon sok variáció van arra, hogyan készítsük el. Salátával vagy krumplival tálalva tökéletes választás lehet.

Szűzpecsenye

5.0 1 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 4 darab szűzpecsenye

  • 2 teáskanál

  • 1 teáskanál őrölt bors

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés

  • A szűzpecsenye szeleteket alaposan mossuk meg, majd dörzsöljük bele a sót és a borsot.
  • Egy serpenyőben melegítsünk olívaolajat és adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, ha megpirult akkor tegyük rá a hússzeleteket és mindkét oldalukat süssük meg.
  • Ha kivettük a húsokat, tegyünk rájuk egy evőkanál vajat és várjuk meg, ameddig teljesen felolvad.
  • Fedjük le alufóliával és 20 percig pihentetjük a vajas pácban.
  • Tálaljuk felszeletelve, krumplival, salátával vagy zöldségekkel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com