A mustáros karaj tökéletes opció ha egy ízletes, szaftos ételre vágynák legyen szó ebédről, vagy vacsoráról. A mustáros szósznak köszönhetően karakteres, fűszeres ízt biztosít ennek az ételnek.
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
1
óraÖsszesen
1
óra20
percHozzávalók
4 darab sertéskaraj
2 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál méz
1 evőkanál szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál füstölt paprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
- Egy tálban keverjük össze a dijoni mustárt, mézet, szójaszószt, apróra vágott fokhagymát, őrölt köményt, füstölt paprikát, sót és borsot.
- A sertés karajszeleteket sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukon.
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes hőfokon. Süssük meg a karajszeleteket mindkét oldalukon aranybarnára, körülbelül 2-3 percig mindkét oldalon.
- Vegyük ki a serpenyőből a karajszeleteket, és kenjük be mindkét oldalukat a mustáros mártással.
- Helyezzük át a karajszeleteket egy sütőlapra vagy tepsire, majd süssük őket előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 percig, vagy amíg a hús átsül és a mártás szépen karamellizálódik.
- Tálalás előtt hagyjuk pár percig pihenni a karajszeleteket, majd kínáljuk friss zöldségekkel, rizzsel vagy sült burgonyával. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com