Mustáros karaj

Szaftos mustáros karaj sütőben

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

A mustáros karaj tökéletes opció ha egy ízletes, szaftos ételre vágynák legyen szó ebédről, vagy vacsoráról. A mustáros szósznak köszönhetően karakteres, fűszeres ízt biztosít ennek az ételnek.

Mustáros karaj

0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 4 darab sertéskaraj

  • 2 evőkanál dijoni mustár

  • 2 evőkanál méz

  • 1 evőkanál szójaszósz

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1 teáskanál füstölt paprika

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
  • Egy tálban keverjük össze a dijoni mustárt, mézet, szójaszószt, apróra vágott fokhagymát, őrölt köményt, füstölt paprikát, sót és borsot.
  • A sertés karajszeleteket sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukon.
  • Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes hőfokon. Süssük meg a karajszeleteket mindkét oldalukon aranybarnára, körülbelül 2-3 percig mindkét oldalon.
  • Vegyük ki a serpenyőből a karajszeleteket, és kenjük be mindkét oldalukat a mustáros mártással.
  • Helyezzük át a karajszeleteket egy sütőlapra vagy tepsire, majd süssük őket előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 percig, vagy amíg a hús átsül és a mártás szépen karamellizálódik.
  • Tálalás előtt hagyjuk pár percig pihenni a karajszeleteket, majd kínáljuk friss zöldségekkel, rizzsel vagy sült burgonyával. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com