Mézes-mustáros csirke

Szaftos mézes-mustáros csirke

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A mézes mustáros csirke abszolút jó opció lehet, hogyha gyorsan szeretnénk összedobni az ételünket, viszont különleges ízvilágra vágynánk.

Mézes-mustáros csirke

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemellfilé

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 3 evőkanál méz

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál dijoni mustár

  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Tisztítsuk meg alaposan a csirkemelleket, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukat.
  • Egy tálban keverjük össze a mustárt, olívaolajat, fokhagymát és pirospaprikát. Addig keverjük, ameddig egy egyenletes mártást kapunk.
  • Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat, és rakjuk rá a csirkemellfiléket. Ha aranybarnára pirultak, öntsük rá a mézes-mustáros szószt és forgassuk meg alaposan.
  • Ha a mártás is besűrűsödött és bevonta a csirkemellet, akkor lesz jó.
  • Tálaljuk a mézes-mustáros csirkemellet tetszőleges körettel, esetleg petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com