A mézes mustáros csirke abszolút jó opció lehet, hogyha gyorsan szeretnénk összedobni az ételünket, viszont különleges ízvilágra vágynánk.
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
20
percÖsszesen
30
percHozzávalók
4 darab csirkemellfilé
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál méz
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál dijoni mustár
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Tisztítsuk meg alaposan a csirkemelleket, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukat.
- Egy tálban keverjük össze a mustárt, olívaolajat, fokhagymát és pirospaprikát. Addig keverjük, ameddig egy egyenletes mártást kapunk.
- Egy serpenyőben melegítsük meg az olajat, és rakjuk rá a csirkemellfiléket. Ha aranybarnára pirultak, öntsük rá a mézes-mustáros szószt és forgassuk meg alaposan.
- Ha a mártás is besűrűsödött és bevonta a csirkemellet, akkor lesz jó.
- Tálaljuk a mézes-mustáros csirkemellet tetszőleges körettel, esetleg petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com